Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати найсмачніший столичний снек - київську перепічку. Один із символів Києва, цей фастфуд є оригінально приготовленою сосискою в тісті, і впоратися з цією стравою зможе практично кожен.
В інстаграмі 2 лютого зірковий кухар дав рецепт та розклад за інгредієнтами для порції з 10 сосисок у тісті. Ярославський зазначив, що це найпростіший варіант – без заварювання та без яєць.
Київська перепічка. Інгредієнти:
350г теплої води
35-40г цукру
8-10 сухих дріжджів
520-540г борошна
10г солі
олія для фритюру
10 сосисок.
Готуємо:
У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви переконалися, що дріжджі активні – це важливо.
Далі додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Мені знадобилося 520г борошна, щоб отримати м'яке тісто, яке ще може трохи прилипати до рук. У вас може піти більше муки – це залежить від її якості, - зазначив Ярославський.
Залишимо тісто в теплому місті на годинку, щоб воно піднялося. Далі помнемо та сформуємо 10 шматочків по 90 грамів. Якщо робитимете пиріжки, а не класичну перепічку, беріть приблизно по 50-60г на 1шт.
Сосиски дістаньте з холодильника заздалегідь - вони мають бути кімнатної температури.
Загортаємо сосиски в тісто, добре піднявши краї, як на вареники.
І знову відставляємо вже сформовані перепічки-напівфабрикати в тепле місце, щоб вони підійшли приблизно в 2.5 рази.
Тим часом підготуємо олію без запаху, довівши її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра - киньте шматочок тіста в масло і перевірте, як він смажиться.
Обережно знімаємо сиру перепічку і кладемо в олію. Обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Виймаємо готову перепічку на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
Київська перепічка від Володимира Ярославського. Фото: nstagram.com/yaroslavskyi_vova
І ще кілька корисних порад:
Не робіть тісто занадто рідким – таке тісто прилипає до поверхні та вбирає багато жиру під час смаження.
Дуже густе тісто не буде пухким та соковитим.
Обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів. Вам може знадобитися духовка зі склянкою окропу.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies