Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про свої уподобання в галузі червоної ікри та про нову вишукану закуску з її "участю", яку він приготував спеціально до Нового року. Рецептом кухар поділився 20 грудня в Інстаграм.
- Червона ікра – незмінний атрибут як на Новий рік, так і на всі свята. Але треба вміти вибирати правильну та корисну. На мою думку, найправильніша - заморожена. У ній менше солі і зовсім нема консервантів. Справжня ікра - та що з Аляски, - порадив кухар.
Міні оладки з гарбуза із сиром, кремом авокадо та ікрою, які придумав Ярославський, він називає вишуканою закускою, яка смачна навіть холодною.
Раніше кухар показував, як запекти гарбуз – з нього треба зробити пюре (робити це можна будь-яким способом, не лише тим, що радить шеф).
Для оладок знадобиться:
Для крему з авокадо:
Готуємо :
1. Борошно змішую з розпушувачем
2. У гарбузове пюре додаю яйце, сів, перемішую.
3. Ввожу борошно, перемішую, і смажте на маслі на середньому вогні маленькі оладки. Кількість визначаю чайною ложкою
Крем: очищений авокадо збити блендером з усіма інгредієнтами кремову консистенцію. Спробувати, щоб було смачно – має бути кисленьким.
Збираємо: на оладки викладаємо трохи крему сиру по колу, зверху крем із авокадо через корнет або кульок кондитерський, зверху ікра. Готово!
– Не прикрашаємо зеленню, бо страва буде деякий час на столі і вона може зав'янути, – попередив Володимир Ярославський.
Шеф показав свій метод на прикладі звичайного сорту – "ромашки", але пропонує готувати з будь-якого, який є – всі вони різні, мають свій смак та аромат. Гарбуз шеф радить пробувати перед приготуванням ще сиру - якщо здасться несмачною, краще не готуйте - вийде теж не смачно.
- Я вибираю ще й за кольором: чим він насиченіший – тим смачніший. До речі із смачного гарбуза я роблю мариновані шматочки – як прикрасу чи оригінальне доповнення до салатів, а ще просто корисний фреш – як замінник морквяного, – розповідає Володимир Ярославський.
Він пропонує запікати гарбуз просто шматочками, поливаючи їх класною олією extra virgin, з травами – добре підійде чебрець, розмарин і шавлія.
- Запікайте під фольгою. Я робив це у режимі з вентилятором 180-190 градусів протягом 30 хвилин, - додав суддя "МастерШеф"
Далі, дістаємо ємність із запеченим гарбузом, знімаємо фольгу – обережно! багато гарячої пари! - і ставимо ще на 10-15 хвилин на 170 градусів - щоб випарувалася надлишкова волога (якщо робите суп - тоді ця частина вам не потрібна).
І тепер коли шматочки готові та підсушені, виймаємо лист, охолоджуємо все прямо на кухні.
Потім, діставши трави, що віддали свої аромати, перебиваємо ароматну м'якоть блендером до однорідної консистенції. І у вас готова неперевершена база для приготування крутих страв із гарбуза за різними рецептами.
Зберігати цей напівфабрикат можна у холодильнику протягом 4-5 днів. Використовуйте для супів, кремів, як гарнір або частину сніданку і, звичайно, це пюре знадобиться для гарбузових запіканок та тірамісу.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.