Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати два популярні зігрівальні зимові напої: какао та гарячий шоколад. Детальний покроковий рецепт опубліковано 30 листопада в інстаграмі Глинської.
- Друзі, настав час смачних, гарячих, солодких напоїв. Чи згодні? Тоді давайте готувати разом. Це дуже смачно, – зазначила кондитер.
Гарячий шоколад (1 варіант)
інгредієнти
500 мл молока
200 г чорного шоколаду
кориця Декор
збиті вершки
шоколад (тертий) .
Технологія приготування:
Вилийте молоко в сотейник, додайте корицю і прогрійте його до парування.
Перелийте молоко в мірну склянку, потім додайте до нього шоколад і пробийте все блендером до однорідності.
Розлийте гарячий шоколад по склянках. Додайте до нього збиті вершки, тертий шоколад і насолоджуйтесь .
Гарячий шоколад (2 варіант)
інгредієнти
500 мл молока
60 г жовтка
20 г цукру
150 г чорного шоколаду .
Технологія приготування:
Підігрійте в мірній склянці молоко до парування.
З'єднайте у сотейнику жовтки, цукор і добре перемішайте вінчиком.
Додайте гаряче молоко до жовтків і знову перемішайте.
Поставте сотейник на плиту і при постійному помішуванні доведіть масу до температури - 82 градуси, повинен вийти крем "Англес". Дуже важливо, щоб жовтки не згорнулися, інакше вийде омлет.
Покладіть шоколад у мірну склянку та залийте його кремом "Англес". Перемішайте.
Після цього, пробийте блендером, щоб отримати ідеальну текстуру.
Розлийте по склянках, додайте маршмелоу і подавайте.
Какао
Інгредієнти:
500 мл молока
30 г какао-порошку (алкалізованого)
30 г цукрової пудри
20 г кукурудзяного крохмалю.
Технологія приготування:
З'єднайте у мисці всі сухі інгредієнти: какао-порошок, кукурудзяний крохмаль та цукрову пудру.
Додайте до сухих інгредієнтів 1/3 холодного молока і перемішайте до однорідної консистенції.
Вилийте в сотейник підготовлену масу з какао і молоко, що залишилося.
Потім, поставте на плиту і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і прокип'ятіть 1 хвилину, щоб крохмаль заварився.
Готово. Розлийте по склянках, додайте маршмелоу і подавайте.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies