Суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський здивував підписників рецептом кетчупу на основі слив (а їх зараз на ринках все ще багато - можна експериментувати). Як його приготувати, кухар розповів докладно і з відео в своєму інстаграмі 18 жовтня.
- Чому кетчуп - тому що з відповідним ароматом, який дарують правильні спеції. І з дуже схожим смаком, і навіть за кольором схожий. Але завдяки сливам немає крохмалю і є особливі нотки смаку, - пояснив Ярославський.
Інгредієнти:
700г очищених слив сорту «Угорка»
200г томат червоний
3 зубки часнику
70г цукру
3 столові ложки оцту з сидру (можна замінити на яблучний або винний)
Сіль за смаком
50г води
Розмарин і чебрець (кмин) - трохи
Кориця - велика паличка
Гвоздика - 15 шт
Мелений імбир - за бажанням
Чорний і запашний перець, паприка.
готуємо:
Приготування, як обіцяє Володимир Ярославський, досить просте:
Очистити сливи від кісточок і покласти в сотейник.
Поставити все на плиту на середній вогонь, довести до кипіння і тушкувати вже на меншому вогні приблизно 45 хвилин, періодично помішуючи. Порада: беремо дерев'яну лопатку і перевіряємо дно сотейника, щоб сливи не приставали до дна - тому що суміш може підгоріти.
Коли все уварилося, випарувалося, зменшилося майже вдвічі, беремо корицю і трави і пробиваємо суміш блендером - в однорідну масу.
Обов'язково перетираємо все через сито, його можна брати не дуже щільне.
Додаємо спеції - ті, що залишилися. Ще раз пробуємо - можливо, треба додати цукру або кислоти (сливи можуть відрізнятися за смаком), також дивимося на консистенцію - чи досить випарили вариво. І ще раз прогріваємо суміш хвилин 5-10 на дуже помірному вогні. Якщо хочете, щоб не було залишків гвоздики - пропустіть відразу ж через сито. Або просто охолодіть, і приємного апетиту.
Якщо у вас оцет не з сидру - візьміть свого трохи менше. Краще додати потім ще (разом зі спеціями). Ще можна додавати мед.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies