Завантажити ще

Білий, з тушкованкою та копченими ребрами: на Житомирщині пройшов музейний борщ-батл за участю 12 громад

Білий, з тушкованкою та копченими ребрами: на Житомирщині пройшов музейний борщ-батл за участю 12 громад
Фото: Суспільне Житомир/Олена Кучмій

Третій рік поспіль у Кмитівському музеї образотворчого мистецтва, що поблизу Житомира, пройшли кулінарні змагання з приготування українського борщу. Цьогоріч у музейному борщ-батлі взяли участь представники 12 громад. Про це повідомляє "Суспільне".

Працівники музею готували традиційний борщ з копченими ребрами - з квасолею, пампушками, салом і часничком. Також готували помпеники - це картопля з квасолею та часником. Солдатський борщ із тушкованкою варили матері та дружини захисників України.

Учасниця музейного борщ-батлу з Гришковецької громади Наталія Ященко розповіла, що вони готували автентичний білий бор - із цукрового буряка. Ця старовинна автентична страва вже стала нематеріальною, культурною спадщиною Житомирщини.

Виступовицький борщ готувала поетеса Ольга Муженко. Вона приготувала два види борщу з різною капустою та написала вірш про цю страву.

За словами завідувачки Кмитівського музею образотворчого мистецтва імені Йосипа Буханчука Валентини Гурської, вами, захід розпочався з вшанування пам’яті військовослужбовців які загинули захищаючи країну від російських військ.