Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про секрети приготування рагу з індички. Замість індички може бути і курка, рагу можна використовувати і як основне блюдо, і для пасти (плюс виходить вишуканий соус) – все це просто та смачно. Про це Ярославський написав 20 січня в Інстаграм.
Інгредієнти на 3 великі або 4 нормальні порції:
500г стегно індички б/кості
2шт цибулі ріпчастої
2-3 зубчики часнику
40г рослинної олії
30г білого вина
3-5 гілочок свіжого чебрецю
Суху пасту беремо приблизно 100-120г на особу.
Готуємо індичку
Знімаємо шкіру і ріжу на невеликі шматочки, обсмажую дрібно-дрібно нарізану цибулю, в кінці смаження додаю часник, стежимо щоб цибуля була добре обсмажена - важливо, тому що потім вона повинна повністю розтушувати.
Додаємо в готову цибулю індичку, обсмажуємо її, додаємо білого сухого вина, даємо йому випаруватися 1-2 хвилини і додаємо трохи води та чебрець.
Стомлюємо все під кришкою 1.5 години на дуже повільному вогні – до неймовірної м'якості м'яса.
Сіль та перець додаємо в середині приготування. В кінці потрібно ще скуштувати сіль і при необхідності додати до смаку.
- Рагу готове. До речі, можна брати і курку, – зауважив шеф-кухар.
Готуємо макарони із соусом
Важливо брати саму «шорстку» (шорстку) пасту - показник якості борошна, виробу і того як буде вбиратися і триматися соус
окремо відварюємо макарони (пасту – час варіння зазвичай написано на пачці)
Для пасти в готове рагу з індичкою додамо 75-80г вершкового масла (на 3-4х!) акуратно розпускаємо його, додаємо трохи недоварених черепашок – або будь-яких макаронних виробів, і догасимо ще 2 хвилини в соусі до готовності.
Вироби вбирають рідину разом із смаком, соус густіє. При необхідності додайте трохи води від варіння пасти.
Коли досягнуто бажаного рівня альденте – перевірка пасти на зубок, вимикаємо вогонь, трьом зверху пармезан.
Пательна або каструля вже має бути не на плиті - інакше сир пристане на дно. Добре вимішуємо соус і швидко подаємо!
Зверху полити оливковою олією та надходити пудрою з пармезану – буде смачно! Це теж важливо, крупно натертий сир не так тане в роті та соусі.
- Тепер у вас є рагу з індички та класний соус для пасти, - підсумував Володимир Ярославський.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies