Завантажити ще

У моді не лише гра, а й їжа. Ліза Глінська розповіла, як смачно приготувати салат із кальмара

У моді не лише гра, а й їжа. Ліза Глінська розповіла, як смачно приготувати салат із кальмара
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер Ліза Глинська показала, як приготувати один із її улюблених салатів – з кальмаром. Рецепт з'явився 11 січня у її інстаграмі.

Інгредієнти:

  • 300 г кальмара (2 тушки)
  • 1 авокадо
  • 10 шт. перепелиних яєць
  • 2 огірки
  • кінза.

Для заправки:

  • 10 г соусу "солодкий Чилі" (1 ст. л.)
  • 20 мл соєвого соусу (1,5 ст. л.)
  • 20 мл кунжутної або оливкової олії (1,5 ст. л.)
  • сіль за смаком.

Для декору: кунжут (смажений).

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Готуємо:

  • Розріжте тушку кальмара, за потреби очистіть усередині від плівки і наріжте на прямокутники. Після цього гострим ножем зробіть надрізи - 1-2 мм.
  • Відправте кальмар у киплячу підсолену воду і дістаньте, як тільки вода в сотейнику знову закипить. Дуже важливо не переварити!
  • Приготуйте заправку. З'єднайте в мисці кунжутну олію, соєвий соус, соус "солодкий Чилі" та сіль, перемішайте.
  • Відваріть та очистіть перепелині яйця.
  • Наріжте огірки, авокадо та яйця.
  • Додайте до заправки кальмара, перемішайте, щоб усі шматочки вкрилися заправкою. Потім, додайте до кальмара огірки, авокадо, яйця та кінзу.
  • Посипте салат обсмаженим кунжутом. Готово! Смачного!

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Раніше Ліза Глінська поділилася рецептом рульки у пиві. А Володимир Ярославський допоміг розібратися у червоній ікрі. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво дав рецепт свинячих ребер барбекю.