Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська порадила українцям, що приготувати на Новий рік із м'ясних страв. Рецепти двох з них Глинська розписала 28 грудня в Інстаграмі.
Рулька у пиві
1 свиняча рулька
2 л темного пива
1 цибулина
1 морква
1 головка часнику
гвоздика, бадьян, лавровий лист
сіль (за смаком)
Глазування
30 г гострої гірчиці
30 г меду
Готуємо рудбку в пиві:
Покладіть рульку, моркву, цибулю, часник, лавровий лист, бадьян і гвоздику в каструлю.
Додайте сіль і залийте все пивом.
Накрийте кришкою та варіть на слабкому вогні на 2,5-3 години.
Перекладіть рульку в рукав для запікання.
Залийте 200 мл пивного бульйону та зафіксуйте кінці рукава.
Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Змішайте мед і гірчицю.
Дістаньте рульку, перекладіть на чистий розрізаний рукав для запікання або фольгу. Промажте глазуруванням. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку ще на 10 хвилин.
Оссобуко
800 г телячих рульок
1 морква
1 цибулина
2 стебла селери
2-3 зубчики часнику
2 помідори (без шкірки та насіння) або 40 г томатної пасти
30 г борошна
сіль, перець
копчена паприка (за бажанням)
200 мл білого сухого вина
200 мл бульйону
олія рослинна + масло вершкове
Гремолата:
10 г петрушки
1 зубчик часнику
цедра 1/2 лимона
Готуємо:
М'ясо промити, обсушити. Зробити надрізи по всьому діаметру, щоб під час обсмажування воно не вигиналося.
Посолити, поперчити. Обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін на суміші масел по 2-3 хвилини.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, моркву, селеру, часник до світло-золотистого кольору. Посолити, додати копчену паприку, вино та бульйон. Протушкувати 5-7 хвилин. Додати дрібно нарізані томати.
Залити м'ясо соусом. Накрити фольгою чи кришкою. Тушкувати в духовці 170 градусів 2.5-3 години.
Для гремолати необхідно дрібно порубати петрушку з часником, додати лимонну цедру. Обов'язково подавайте особуко з гремолатою.
Раніше Володимир Ярославський показав рецепт вишуканої новорічної закуски з червоною ікрою. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво зібрав комплексну вибірку рецептів для новорічного столу: якщо все це приготувати, цього буде достатньо, щоб різноманітно, недорого і без проблем на кухні нагодувати гостей.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies