5 листопада
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептом кіша з червоною рибою та шпинатом

Ліза Глінська поділилася рецептом кіша з червоною рибою та шпинатом
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати пиріг киш із особливою червоною рибою - дикою горбушею з Аляски. Горбуша – не найдорожча червона риба, тому пиріг за собівартістю "кусатися" не буде. Про рецепт та свої особисті відкриття Глинська 27 грудня розповіла в Інстаграм.

- Кіш із горбушею, шпинатом та кедровими горішками. Спробуйте приготувати таку киш на сніданок у сімейні святкові дні. Горбуша – це найпоширеніший, а отже найдоступніший вид тихоокеанських лососевих (виявляється, їх цілих 5 видів), – зазначила вона.

Сама Глінська з подивом дізналася, що на Алясці законом заборонено аквакультуру, вся риба дика, натуральна, росте в природних умовах, як і тисячі років тому. Окрім преміальних позицій на кшталт чорної тріски в Україну з Аляски ввозять горбушу та мінтай, тож риба ця - не вирощена на фермах, а "справжня".

інгредієнти

Тісто Брізе:

  • 250 г борошна⁣
  • 150 г вершкового масла (холодного)⁣
  • 50 г яйця
  • 20 мл холодного молока
  • 5 г цукру
  • щіпка солі⁣.

Начинка:⁣

  • 200 г горбуші⁣
  • 150 г шпинату
  • 100 г яйця
  • 100 мл вершків (жирність 20-30%)
  • 50 г твердого сиру
  • 20 г кедрового горіха
  • 5 г вершкового масла
  • 5 г рослинної олії
  • сіль.

Готуємо:

1. У муку додаємо холодні кубики вершкового масла. Кінчиками пальців розтираємо олію до стану крихти. Потім змішуємо з яйцем, холодним молоком, сіллю та цукром.

2. Замішуємо тісто і розкочуємо його між аркушами пергаменту. Забираємо на 30 хвилин у холодильник.

3. Готуємо начинку. Тушку горбуші очищаємо від шкіри та кісток, нарізаємо кубиками.

4. На сковороду наливаємо олію, потім вершкове. Розігріваємо та додаємо шпинат. Знімаємо сковороду з плити та додаємо до шпинату рибу.

5. Додаємо туди ж яйце, вершки, натертий сир, сіль.

6. Дістаємо тісто і укладаємо його у форму. Зверху робимо проколи виделкою, щоб тісто не роздувалося. Відправляємо в духовку на 15 хвилин за 170 ℃.

7. Потім заливаємо у форму із тестом начинку. Ставимо запікати на 15-20 хвилин за 170 ℃.

Раніше Володимир Ярославський показав рецепт вишуканої новорічної закуски з червоною ікрою. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво зібрав комплексну вибірку рецептів для новорічного столу : якщо все це приготувати, цього буде достатньо, щоб різноманітно, недорого і без проблем на кухні нагодувати гостей.

Новини по темі: риба рецепти Рецепт дня