Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати фруктовий торт із ніжним повітряним бісквітом. Рецепт та технологію Глинська виклала 23 грудня в Інстаграм. Якщо все зробити правильно і слідувати відеорецепту, вийде фруктовий торт, форма коло, діаметр 18 см.
- Це так смачно… Ви обов'язково маєте його приготувати. Тільки уявіть: повітряний бісквіт під назвою «Ангельський», сирний крем, фрукти… желе. Упевнена, він буде на вашому святковому столі, – написала кондитер.
Ангельський бісквіт – інгредієнти
100 г цукру
150 г білка
60 г борошна
20 г кукурудзяного крохмалю.
Приготуємо ангельський бісквіт:
Включаємо духовку на 165 °С
Збиваємо білок у піну, поступово додаючи цукор. Збиваємо до стійких піків.
Змішуємо борошно та крохмаль. Відправляємо до білка, використовуючи сито. Перемішуємо.
Повертаємо дно форми фольгою. Викладаємо тісто і відправляємо у розігріту духовку. Випікаємо 25-30 хвилин.
Відставляємо бісквіт до повного остигання. Після цього обертаємо плівкою і залишаємо на 8 годин при кімнатній температурі.
Сироп для просочення:
80 мл води
50 г цукру
30 мл кокосового лікеру.
Приготуємо сироп для просочення:
Поєднуємо всі інгредієнти в сотейнику, доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Сирний крем:
250 г сиру (кімнатної температури)
100 г згущеного молока
50 мл вершків (ж не менше 30%)
180 г вершкового масла (ж 82%) розм'якшене.
Приготуємо сирний крем:
Відправляємо в комбайн розм'якшене масло, збиваємо до білого кольору та збільшення об'єму.
З'єднуємо сир, згущене молоко і вершки, пробиваємо занурювальним блендером до максимально однорідної консистенції.
З'єдную обидві маси. Перемішуємо.
Фруктовий торт із ангельським бісквітом. Фото: nstagram.com/lizaglinskaya
Лимонне желе:
300 мл води
40 мл лимонного фрешу
50 г цукру
18 г желатину + 90 мл води.
Приготуємо лимонне желе:
З'єднуємо воду з желатином і залишаємо на 10-15 хвилин.
Лимонний сік та цукор ставимо на вогонь.
Додаємо воду.
Відправляємо желатин у мікрохвильову піч на 10 секунд. Додаємо до нашої лимонної води.
Заберіть його в холодильник на 15-20 хвилин. Процес складання торта – на відео.
Раніше Володимир Ярославський показав рецепт вишуканої новорічної закуски із червоною ікрою. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво зібрав комплексну вибірку рецептів для новорічного столу : якщо все це приготувати, цього буде достатньо, щоб різноманітно, недорого і без проблем на кухні нагодувати гостей.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies