Напої – один із найважливіших елементів святкового столу на Новий рік 2022 року. Вони допоможуть приємно здивувати гостей та скрасити вечір.
Інгредієнти
Приготування
На дрібній тертці натерти цедру лимона та мандаринів. Один із мандаринів почистити, розділити на часточки. Все це помістити у каструлю. В інший мандарин вставити гвоздичне насіння і так само покласти в каструлю. Туди ж додати лимон, розрізаний навпіл. Додати до суміші цукор і залити фрукти та спеції вином.
Каструлю накрити кришкою та поставити на слабкий вогонь. Глінтвейн прогріти, але не доводити до кипіння. Перед подачею процідити та розлити у високі кружки або склянки.
Інгредієнти
Приготування
Напої охолодити. Взяти велику ємність для пуншу. У центрі покласти морозиво. Залити спочатку апельсиновим соком, потім лимонадом та шампанським. Обережно перемішувати напій до утворення піни. Після цього розлити по келихах і подавати гостям.
Інгредієнти
Приготування
Склянку наполовину заповнити льодом. Додати 180 мл апельсинового соку, а потім - стос охолодженої горілки (45 мл).
Інгредієнти
Приготування
Ківі та банан нарізати шматочками. Чорницю наполовину розморозити. Всі фрукти та кефір завантажити в блендер і збити до однорідної маси. За бажання додати цукор. Перелити в склянки-тумблери та прикрасити цукровим інеєм. Для цього край склянки змастити соком лимона або лайма, після чого занурити у дрібний цукор. На край келиха насадити кухоль лайма.
Інгредієнти
Приготування
Келихи потримати у прохолодному місці. Персик нарізати на шматочки і помістити в ємність блендера. Закрити кришкою та увімкнути приблизно на 10 секунд. Перелити персикове пюре у келих.
З ананаса вирізати тверду серединку. Нарізати м'якоть на шматочки. Пропустити через соковижималку разом із вишнею.
Із апельсинів віджати сік. Обережно, за допомогою ножа, розлити сік по келихах. Залишити у келиху місце для льоду.
Приготувати кригу для коктейлів. Для цього крижинки покласти в рушник і трохи побити. Додати в келихи лід, прикрасити фруктами.
Інгредієнти
Приготування
Закип'ятити у каструлі приблизно 4,5 літри води. Відразу після закипання додати ягоди та цукор. Ягоди придушити на дні каструлі у процесі приготування.
Апельсини розрізати та видавити сік в окрему ємність. Шкірку одного з апельсинів залишаємо, щоб кинути у напій після повторного закипання. Помішуючи, готувати близько 10 хвилин|мінути| на слабкому вогні.
В останню хвилину влити апельсиновий сік і додати спеції імбир, корицю, гвоздику, мускатний горіх. Прибрати з вогню та залишити наполягати 20 хвилин. Процідити та подавати до столу.
Інгредієнти
Приготування
Наповнити льодом високу склянку. Додати текілу, потім сік апельсину. По центру влити гренадин (гранатовий сироп). Перемішати вміст коктейльною ложечкою. Вставити трубочку та прикрасити поверх льоду коктейльною вишнею.
Інгредієнти
Приготування
Налити в чарку спочатку самбуку, потім стільки текіли (краще - за допомогою барменської ложечки). Після цього – абсент, лікер Блю Кюрасао та вершковий лікер. Ложкою викласти верхній шар абсенту.
Інгредієнти:
Приготування
У трикутні келихи для лікеру помістити крижану крихту, попередньо подрібнену на блендері. У кожен келих додати по дві столові ложки пломбіру. Залити ромом, а потім обережно, орудуючи барменською ложечкою, оточити шампанським гірку з морозива.
Кандурін – це харчовий натуральний барвник із ефектом перламутру. Використовується в кондитерській промисловості для надання блиску та кольору готовим виробам. Буває кілька кольорів: золото, рожевий перламутр, блакитний перламутр, срібло, фуксія. Купується у кондитерських магазинах.
Інгредієнти
Приготування
Варіація класичного коктейлю. До 50 мл горілки додаємо шампанське будь-якого кольору в кількості 150 мл. Додати кандурин будь-якого відтінку. Подається у високому келиху для шампанського. Можна прикрасити фруктом або ягодою, яка збігається із кольором шампанського.
Інгредієнти
Приготування
Всі інгредієнти змішати та розлити по келихах.
Інгредієнти
Приготування
Висипати 5 г кандурину в однолітрову ємність. Додати туди заздалегідь приготовлений напій. Закрити ємність і добре збовтати.
Будь-який напій виглядає краще, якщо келих відповідний прикрашений. Зробити це допоможуть будь-які спеції для кави та кавових напоїв. Також можна присипати келихи по краю корицею, какао-порошком, кондитерською посипкою або підфарбованим цукром. Зробити це можна, обмазавши краї фужера лимонним соком і зануривши в прикрасу.
У різдвяних напоях також добре виглядає «підливка» з карамелі та розтопленого шоколаду; головне – дотримуватись теплих тонів. Крім того, підійдуть для прикраси келихів льодяники-"тростинки" з червоно-білої карамелі, які можна по одному помістити в кожен коктейль.
Якщо густий напій, його поверхню можна покрити збитими вершками і присипати товченими різдвяними льодяниками. Дрібну карамельну крихту можна використовувати і для прикрашання країв келиха.
Гарно виглядає в оформленні маршмеллоу напоїв. Дрібно нарізаним зефіром можна присипати молочний, кавовий чи шоколадний коктейль. Одну велику скибочку маршмеллоу можна нанизати на шпажку, підсмажити над свічкою або конфоркою і покласти на краєчок келиха.
Унікальним також може бути лід у келиху. Наприклад, для коктейлів із ванільною горілкою та Бейлісом можна взяти кавові кубики, а для безалкогольних молочних коктейлів – шоколадні. Також можна заморозити воду з листочками м'яти та зеленим чаєм, вином та молоком. Або свіжі ягоди.
Будь-який фруктовий пунш та глінтвейн добре поєднується з ягодами – від брусниці до зерен гранату. Шипучі напої та коктейлі на основі шампанського добре виглядатимуть зі свіжою малиною. Край таких келихів можна прикрасити "снігом" - білою кондитерською присипкою, цукровою пудрою або цукровим піском.