5 листопада
Завантажити ще

Ліза Глинська поділилася рецептом чорничного чізкейку

Ліза Глинська поділилася рецептом чорничного чізкейку
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер Ліза Глинська показала, як приготувати чорничний чізкейк. докладний покроковий рецепт опубліковано 17 листопада в Інстаграмі Глинської.

Чорничний чізкейк⁣⁣ - форма кругла, діаметр 20 см⁣⁣.

Пісочна основа : ⁣⁣

  • 200 г печива («Топлене молоко») ⁣⁣
  • 80 г вершкового масла ⁣⁣

Готуємо:

1. Подрібнити печиво до крихти, я використовувала комбайн. ⁣

2. Додати розтоплене вершкове масло. Перемішати. ⁣⁣

3. Укласти масу в круглу форму діаметром 20 см. Борт підняти на 1/3. Утрамбувати за допомогою гладкої склянки.⁣⁣

4. Прибрати у холодильник на 10 хвилин. ⁣⁣
⁣⁣
Сирна маса з чорницями : ⁣⁣

  • 300 г чорничного пюре ⁣⁣
  • 70 г цукрової пудри ⁣⁣
  • 200 мл вершків (теплих) ⁣⁣
  • 350 вершкового сиру ⁣⁣
  • 16 г желатину + 80 мл води ⁣⁣
  • 300 мл вершків (збитих).

Готуємо основу:

1. Залити желатин холодною водою, залишити на 10 хвилин, потім трохи прогріти, щоб маса стала теплою. ⁣⁣

2. Прогріти чорницю (можна використовувати заморожену), покласти в чашу блендера, додати цукрову пудру, вершковий сир, теплу желатинову масу, теплі вершки, збити блендером. ⁣⁣

3. Додати збиті вершки, викласти сирну масу у заздалегідь підготовлену форму. ⁣⁣

4. Прибрати чізкейк у холодильник на 6-7 годин. ⁣⁣
⁣⁣
Вершковий крем: ⁣⁣

  • 150 вершків⁣⁣
  • 50 маскарпоне⁣⁣
  • 20 г цукрової пудри⁣⁣

Готуємо крем

1. Змішати всі інгредієнти у чаші блендера, збити насадкою «віночок». ⁣⁣

2. Використовуючи фігурну насадку «закрита зірка» діаметр 8 мм, декорувати чізкейк. ⁣⁣

3. Додати трохи свіжих ягід та м'яту. ⁣⁣

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, крилець теріяку та суперсніданку - панкейку з яблуками.