Завантажити ще

Галета з порічкою та сиром Брі - простий рецепт

Галета з порічкою та сиром Брі - простий рецепт
Фото: kp.ua

Галета - з французької будь-який круглий, плоский торт, випечений не у формі, а в деко. Тісто може бути дріжджовим або пісним, начинка - фруктовою, овочевою, м'ясною чи рибною. Ідеальний варіант швидкої випічки!

Пропонуємо вам рецепт пряної галети з ягодами порічки та сиром Брі.

Пряна галета зі смородиною та сиром Брі

Галета зі смородиною та сиром Брі. Фото: kp.ua

Галета зі смородиною та сиром Брі. Фото: kp.ua

Складові

для тесту

  • 250 г борошна
  • 80 мл окропу
  • 80 мл оливкової олії (або рослинної)
  • 1/2 ч. л. соди або розпушувача
  • дрібка солі
  • щіпка цукру
  • 1/4 ч. л. сушеного імбиру
  • 1/4 ч. л. кориці
  • 1/4 ч. л. коріандру

для начинки

  • 200 г ягід порічки (смородини)
  • 100 г сиру Брі
  • 1 ст.л цукру
  • щіпка чорного меленого перцю

Приготування

Приготуємо тісто. Змішайте сухі складові – борошно, соду, сіль та цукор, додайте імбир, коріандр та корицю – добре перемішай. Влийте окріп і оливкову олію та замісіть тісто.

Готове тісто скачайте в кулю, накрийте плівкою та приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Розкатайте тісто в круглий коржик. Краще розкачувати прямо на пергаменті, тоді перенести галету на лист буде набагато простіше.

Зверху на тісто розкладіть ягоди, посипте цукром і щіпкою меленого перцю, зверху розкладіть сир Брі.

Закрутіть краї галети, щоб у центрі начинка залишалася відкритою. Краї галети за бажанням можна присипати цукром.

Випікайте галету за 190 градусів 40-45 хвилин.

Готову галету прикрасьте листочками базиліка.

Смачного!

Новини по темі: рецепти Кулінарія