Кондитер та екссуддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла підписникам рецепти смачних та корисних страв із житнього борошна. В інстаграмі вона опублікувала рецепт житньої галети з томатами та фетою.
Інгредієнти:_
Тісто для галети:
150 г житнього борошна (7,5 ст. л. без гірки)
170 г пшеничного борошна (8,5 ст. л. без гірки)
5 г розпушувача (1 ч. л.)
сіль
50 г олії (2,5 ст. л.)
170 г гарячої води (окропу) (11 ст. л.)
Начинка для галети:
150 г вершкового сиру (маскарпоне) (11 ст. л.)
300 г томатів (жовті томати та чері) (один жовтий та 20-22 чері)
100 г фети (половина пачки)
сухі трави (орегано, базилік)
1 зубчик часнику
сіль
Готуємо:
Змішуємо пшеничне та житнє борошно, розпушувач, сіль.
Додаємо окроп, замішуємо олію.
Загортаємо тісто у плівку і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Нарізаємо фету, посипаємо прованськими травами та перемішуємо.
Нарізаємо часник, додаємо його і сіль до вершкового сиру, перемішуємо.
Насипаємо борошно на стіл і розкочуємо тісто завтовшки 3-4 мм, 40 см.
Накручуємо тісто на качалку і перекладаємо на пергамент.
Викладаємо начинку на тісто і розподіляємо її, не доходячи до краю – 5 см.
Зверху вершкового сиру, викладаємо томати та фету.
Формуємо бортик, змащуємо краї жовтком і посипаємо кунжутом.
Перекладаємо галету з пергаменту на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies