Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво давно не публікував нічого за основним профілем своєї діяльності - смачній їжі, віддаючи перевагу постам про справи амурні. Але ось знаменитий шеф повернувся – і одразу з кулінарним хітом, запропонувавши українцям спробувати свої сили у приготуванні курки кордон блю. Рецепт з інгредієнтами зірковий кухар опублікував 19 лютого в Інстаграм.
- Це легендарна страва, а ще й така смачна, що можна просто знепритомніти, - відрекламував Ектор свій рецепт.
Інгредієнти:
Куряче філе – 2 шт.
Сухий часник
Суха цибуля
Сіль
Перець
Шинка слайсами – 150 гр
Сир слайс - 150 гр.
Для панування:
Борошно
Яйця
панірувальні сухарі
Для соусу:
Борошно - 50 гр
масло вершкове – 50 гр
Часник – 2 зубчики
молоко – 500 мл
Діжонська гірчиця – 50 гр
Перець чорний, сіль
Пармезан – 70 грн.
Готуємо:
Насправді все просто – головне нікуди не поспішати, а робити з коханням.
Всі спеції змішуємо та посипаємо куряче філе. Ектор радить філе без антибіотиків (факт того, що сьогодні це велика перевага м'яса – змушує замислитись).
Потім відбиваємо м'ясо, але щоб не дуже тонко, м'ясо має бути соковитим.
Кладемо всередину шинку з сирими шарами, як на відео. Скручуємо рулетики та загортаємо плівкою щільно, щоб тримали форму.
Ставимо його в холодильник на 30 хвилин відпочивати та приймати форму.
За цей час нагріваємо масло та готуємо все для панування. Окремо борошно, сухарі та яйця.
Дістаємо м'ясо, пануємо його – борошно-яйце-сухарі – і смажимо у гарячому маслі до золотого кольору. Знімаємо кордон блю та даємо їм полежати, відпочити.
А тепер готуємо соус: беремо сотейник, розтоплюємо там масло, далі смажимо дрібно порізаний часник, але не довго. Додаємо борошно, смажимо його в олії, легкий золотий колір. Потім робимо менше вогонь та вводимо молоко. Добре перемішуйте віночком, щоб не було грудок, поки не загусне. Сіль, перець, пармезан – перемішуємо та готове. Подавайте кордон блю під соусом і нехай буде смачно!
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies