Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський радить тим читачам, хто любить смачненьке, але прагне при цьому дотримуватися здорового харчування, приготувати буженину з індички. Відеорецептом відомий кухар поділився 18 лютого в Інстаграм.
Інгредієнти:
1кг філе індички
морква
часник
гірчиця
оливкова олія
сіль та спеції для барбекю
трохи цибулі та селери
ароматні трави та біле вино за бажанням.
Готуємо:
Беремо філе індички, шпигуємо його довгими брусочками моркви та порізаним часником. Додаємо сіль, перець, гірчицю та спеції та добре натираємо цією сумішшю філе разом з оливковою олією – так м'ясо стає більш соковитим. І залишаємо заготівлю у холодильнику на всю ніч.
Сіль додаємо у пропорції 9г на 1кг м'яса. Гірчицю, перець та спеції додаємо за смаком.
Суміш барбекю можна приготувати самостійно. Для цього змішуємо: паприку, суху цибулю та часник, чорний та червоний перці. А якщо візьмете підкопчену паприку – буде ще смачніше!
Вранці дістаємо індичку заздалегідь. Розігріваємо до 200 градусів духову шафу або духовку.
Кладемо індичку в невелику ємність разом із усіма овочами, додаємо чебрець. На смак можна ще налити трохи вина для аромату. Все поміщаємо в рукав для запікання і ставимо на 1:00 готуватися.
Коли минає година, розкриваємо "рукав" і ставимо ще на 10-12 хвилин на 240 градусів під верхній гриль для рум'яної скоринки. І вуаля – все готове!
- Буженину можна їсти гарячою як основну страву. А можна дати охолоне і подавати вже холодною! – помітив Володимир Ярославський.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies