Содержание
Щороку на День святого Валентина закохані готують один одному гарні подарунки, милі сюрпризи та, звичайно ж, романтичну вечерю при свічках.
З скибочок батона товщиною 1 см вирізати серця за допомогою форми. Змастити хлібні серця вершковим сиром.
За допомогою овочечистки зняти шкірку з огірка вздовж так, щоб чергувалися очищені та неочищені смужки. Ширина смужок повинна становити близько 1 см. Підготовлений огірок нарізати кружальцями (за кількістю бутербродів) товщиною 1 см, трохи навскоси, приблизно по ширині хлібних сердець.
За допомогою пробки для пластикової пляшки вирізати всередині шматочків огірків круглі отвори. Рибу нарізати тонкими пластинками. Кожну пластину згорнути у вигляді трояндочки і вставити "квітки" в огіркові отвори.
На хлібні серця з вершковим сиром зверху викласти рибу з огірком. Прикрасити кожен бутерброд листочками петрушки. Бутерброди-серця з червоною рибою, вершковим сиром та огірком готові.
Куряче філе заздалегідь відварити. Для цього воду довести до кипіння, опустити до неї м'ясо. Додати сіль. Варити курку 30 хвилин|мінути| при слабкому кипінні на невеликому вогні. Після філе охолодити та нарізати невеликими кубиками.
Печериці помити, обсушити і нарізати дрібними кубиками. У сковороді розігріти олію. Викласти печериці та обсмажити їх на середньому вогні, помішуючи, поки вся рідина не випарується. Додати в сковороду куряче філе та вершки. Посолити, поперчити та перемішати. Смажити всі разом 5-7 хвилин.
Для жульєна взяти 3-4 невеликі булочки (можуть бути білими, житніми або з цільнозернового борошна - на свій смак). Сир натерти на великій тертці (важливо щоб він добре плавився). У булочок зрізати "кришечки" і вийняти м'якуш. При цьому намагатися зберегти дно та стінки цілими. Наповнити булочки курячим філе та грибами. Рясно посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин, доки сир не розплавиться. Можна одразу ж подавати до столу.
Для бісквіту:
Для начинки:
Яйця розділити на білки та жовтки. До білків додати сіль|соль|. Жовтки злегка збити віночком, додати туди пюре з болгарського перцю (для цього перець пробити блендером, відкинути на друшляк). До яєчно-овочевої маси всипати все борошно і перемішати міксером до однорідності.
В іншій мисці збити в пишну масу білки із сіллю. Потім частинами додавати збиті білки до яєчно-овочевої суміші, щоразу перемішуючи лопаткою. Готове тісто рівномірним шаром розподілити на листі, висланим пекарським папером. Випікати в розігрітій до 170-180 духовці хвилин 15 (орієнтуйтеся на свою духовку). Готовий бісквіт остудити.
Желатин замочити у невеликій кількості води. У мисці збити вершки та сирний сир до однорідної маси. Додати лосось, нарізаний на невеликі шматки та щіпку білого перцю. Все пробити занурювальним блендером у однорідну масу. Набряклий желатин розтопити і, перемішуючи мус міксером на малих обертах, тонким струмком влити желатин.
З паперу вирізати форми-пірамідки. По них вирізати форми з тіста, також зробивши необхідну кількість кіл, якими закриється дно пірамідки. Помістити паперові пірамідки конусом вниз у чарки (склянки). Всередину їх помістити бісквітні заготовки. Наповнити форми мусом і накрити бісквітним денцем. Поставити у холодильник до повного застигання. Прикрасити на свій смак і подавати до столу.
М'ясо розрізати на стейки. Посолити, поперчити, трохи відбити і обсмажити на олії з двох сторін до готовності. Викласти на тарілку.
Білі гриби або печериці нарізати кубиками. Обсмажити на олії 15-20 хвилин, за необхідності додаючи води. Посолити. Окремо змішати сметану з вершками та нагріти на найменшому вогні. Додати гриби та борошно, посолити. Зняти з вогню і трохи охолонути. На тарілки викласти пару столових ложок соусу з грибами та два шматочки м'яса. Посипати дрібно нашаткованою зеленню.
Квасолю замочити напередодні ніч. Вранці замінити воду та поставити квасолю варити на невеликому вогні до м'якості. Воду злити.
Картоплю почистити, розрізати на частини, покласти в каструлю, залити холодною водою та варити до готовності. Після закипання посолити.
Поки картопля та квасоля варяться, підготувати котлети. З білого хліба зрізати скориночки, покласти в миску і залити приблизно 50 мл молока. За п'ять хвилин молоко злити, хліб віджати.
Шматочки риби, часник, хліб, нарізану зелень, шматочок перцю чилі покласти в чашу блендера і подрібнити до фаршу. Посолити за смаком. Сформувати невеликі котлети, обвалити їх у борошні.
У сковороді нагріти олію та обсмажити котлети 5-7 хвилин з кожного боку
Коли картопля та квасоля зваряться, злити з них воду. Молоко, що залишилося, трохи підігріти в мікрохвильовій печі. З'єднати квасолю з картоплею в одній каструлі, додати вершкове масло|мастило|, розім'яти. Частками налити молоко, продовжуючи розминати до пюре. За необхідності досолити. Подавати, прикрасивши свіжою зеленню.
Курячі грудки порізати кубиками. Змішати на сковороді соєвий соус, імбир та порізаний пластинами часник. Довести до кипіння. Опустити порізану грудку в киплячий соус і гасити 10-15 хв. Нарізати невеликими шматочками овочі. Цибуля півкільцями.
Дістати шумівкою курку і опустити в соус овочі, гасити до готовності. Після додати грудку і тримати на повільному вогні до загусання.
Рис відварити у киплячій воді. Промити та прогріти. Додати зелений горошок. Викласти рис на всю поверхню гіркою тарілки. Зверху викласти курку з овочами. Посипати рубаним арахісом і дрібно порізаною зеленою цибулею.
Мигдаль опустити в киплячу воду на 3 хвилини, після чого відкинути на друшляк, дати трохи охолонути. Очистити ядра від верхньої шкірки. Подрібнити на порошок.
Відокремити білок від жовтка. Масло заздалегідь охолодити. Змішати борошно з|із| мигдальною крихтою, цукром, ванільним цукром і сіллю. Порізати олію маленькими шматочками. Додати на борошно. Туди ж вилити жовток. Вимісити тісто. Загорнути тісто в плівку та помістити в холодильник мінімум на годину.
На присипаної борошном поверхні розкотити тісто в пласт товщиною 0,3 см. Спеціальною формою вирізати з тіста серця - цілісні і з вирізаною серединкою. На кожне серце покласти зверху те, у якого вирізана середина (змащеною стороною вниз). Злегка притиснути, щоб серця склеїлися.
Розігріти духовку до 175 ºС. Деко змастити олією. Поставити до неї печиво. Випікати 10 хвилин|мінути|. Вийняти з духовки та дати охолонути. Половину остиглих сердець заповнити полуничним джемом, другу половину - абрикосовим. Присипати печиво цукровою пудрою.
Вишню, не розморожуючи, засипати цукром та поставити на повільний вогонь. Помішуючи суміш довести до кипіння. Додати ванільний екстракт (або ванільний цукор) та варити 10 хвилин. Якщо десерт готується лише для дорослих, у вишню можна плеснути трохи алкоголю.
Сирну масу змішати з вершками. Збити сир і вершки в пишну однорідну масу і помістити в холодильник для охолодження.
Печиво роздавити качалкою на дрібні крихти без великих шматочків. У креманки або келихи всипати приблизно по 2 столові ложки подрібненого печива, полити вишневим сиропом, викласти кілька ягід. Додати половину сирно-вершкового крему. Повторити шари наново. Зверху шоколад натерти на тертці, змішати з крихтою печива, що залишилася, і посипати десерт "Чорний ліс" зверху. Прибрати у холодильник на 30 хвилин.
Шоколад розтопити, змастити їм силіконові форми і відправити в морозилку на 20 хвилин|мінути|. Сир із цукром збити блендером близько трьох хвилин. Окремо збити полуницю із цукром.
Заповнити форми сиром до половини, покласти зверху полуницю і знову сир. За допомогою лопатки вирівняти поверхню сиру та змастити шоколадом. Відправити у морозилку на 20 хв. Дістати і можна одразу подавати на стіл.
Вершки підігріти до 50 градусів. Всипати каву та корицю, розмішати до розчинення кави. Коли суміш охолоне, корицю вийняти. По черзі додати, збиваючи, спочатку згущене молоко, потім горілку.
Залишити на 30 хвилин у прохолодному темному місці, після чого перелити у скляну пляшку. При подачі напій можна посипати тертим шоколадом.
Апельсин помити. Взяти невелику каструлю. Скласти у неї всі спеції, налити 100 мл води та перемішати. Довести до кипіння, хвилину кип'ятити, прибрати з плити та дати постояти 10 хвилин.
Відвар процідити через сито чи марлю в окрему миску. Сполоснути каструлю і знову перелити в неї відвар. Апельсин нарізати на тонкі кільця.
У каструлю додати вино (750 мл), цукор (2 ст. ложки) та нарізаний апельсин, перемішати. Нагріти глінтвейн, помішуючи, до температури 70-80 ° С, після чого прибрати з плити і залишити наполягати під закритою кришкою 2-3 хвилини.
Подавати потрібно у високих прозорих склянках або керамічних чашках, що утримують тепло. Пити треба, доки гарячий.
Інгредієнти вилити в шейкер із льодом. Добре збовтати келихи охолодити. При необхідності обробити краї сіллю або цукром. Вилити вміст шейкера у келих. Прикрасити коктейль лаймом.