21 листопада
Завантажити ще

Романтична вечеря за 1 годину на День закоханих: прості рецепти

Романтична вечеря за 1 годину на День закоханих: прості рецепти
Фото: sekreti-domovodstva.ru

Зміст

День усіх закоханих в Україні, як у всьому світі, щороку відзначають 14 лютого. Цього дня прийнято дарувати другим половинкам подарунки, освідчуватися у коханні, а кожна господиня обов'язково порадує свого коханого смачною вечерею. Ми зібрали для вас найпростіші рецепти страв, які ви зможете приготувати за лічені хвилини.

Прості рецепти закусок

Швидка закуска з тунцем

Інгредієнти:

  • помідори – 200 г;
  • тунець консервований – 185 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез – 3 ч.л.;
  • огірок – 70 г;
  • кріп – 1 шт.;
  • маслини 5 шт.

Спосіб приготування:

Помідори нарізати товстими кружальцями. Тунець звільнити від рідини і розім'яти вилкою однорідну масу. Додати майонез та перемішати. Масу з тунця викласти на кожен кружечок помідорів. Огірок дрібно нарізати та додати майонез, викласти поверх тунця. Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки потрібно натерти на дрібній тертці та викласти на огірки. З білків зробити квіточку. На кожну квіточку викладати половинку маслини і прикрасити кропом.

Фото: gastronom.ru

Фото: gastronom.ru

Тарталетки з сьомгою та авокадо
  • авокадо – 1 шт.;
  • лимон – 0,25 шт.;
  • сіль за смаком;
  • кріп – 1 шт.;
  • сьомга слабосолона - 150 г;
  • тарталетки пісочні – 15 шт.

Спосіб приготування:

Авокадо розрізаємо та видаляємо кісточку, чистимо від шкірки. Ріжемо авокадо на шматочки і кладемо в блендер, додаємо лимонний сік, трохи солі. Подрібнюємо до отримання однорідної текстури. Тонкі скибочки сьомги згортаємо в трубочку і вставляємо в тарталетку. У центрі пальцем звільняємо місце для крему з авокадо. Заповнюємо тарталетки кремом із авокадо. Присипаємо зеленню.

Фото: receptykulinarov.ru

Фото: receptykulinarov.ru

Прості рецепти гарячих страв

Жюльєн з куркою та грибами

Інгредієнти:

  • філе куряче – 400 г;
  • гриби печериці – 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • вершки 20-30% – 200 мл;
  • сир твердий – 150 г;
  • олія рослинна - 2 ст. л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • зелень (базилик або салатне листя) - для прикраси.

Спосіб приготування:

Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Курку обсмажте на олії кілька хвилин до напівготовності. Цибулю дрібно наріжте, додайте|добавляйте| до курки і смажте куряче філе з|із| цибулею ще 3-4 хвилини. Печериці крупно наріжте і додайте в сковороду. Після того, як випарується волога з грибів, посоліть, поперчіть і готуйте курку з цибулею та грибами ще 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Залийте м'ясо та гриби вершками, трохи прогрійте всі разом. Сир натріть на великій тертці та викладіть зверху. Вимкніть вогонь і накрийте кришкою. Коли через 3-5 хвилин сир розплавиться, жульєн з грибами та куркою можна подавати до столу.

фото: maggi.ru

фото: maggi.ru

Запіканка м'ясна "Ситна"

Інгредієнти:

  • фарш свино-яловичий – 300 г;
  • картопля середнього розміру – 3 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • сир твердих сортів – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • майонез або сметана – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • олія рослинна - для змащування форми.

Спосіб приготування:

У готовий свинячий фарш додаємо 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішуємо. Сирий картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружальцями. На дно змащеної рослинною олією форми укладаємо нарізану картоплю, солимо. Щоб картопля швидше приготувалась, а запіканка була соковитою, поливаємо зверху соусом – для соусу перемішуємо 4 ст. ложки майонезу чи сметани, 3 ст. ложки кип'яченої води, спеції та сіль. Любителі гостренького можуть додати трохи гірчиці. Цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо зверху, на картопля в соусі. Наступний шар – сирий фарш. Свіжі помідори нарізаємо кружальцями та викладаємо на фарш. Робимо сіточку з майонезу. Посипаємо зверху тертим сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо до м'якості картоплі. Перевіряємо готовність приблизно за 35 хвилин.

Фото: zen.yandex.ru

Фото: zen.yandex.ru

Прості рецепти десертів

Десерт зі сметани та желатину з фруктами

Інгредієнти:

  • сметана – 300 г;
  • цукрова пудра (можна цукор, якщо немає пудри) – 100 г;
  • молоко – 100 мл;
  • желатин швидкорозчинний – 10 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • полуниця або інші ягоди – 100-200 г.

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчинити желатин швидкорозчинний і залишити для набухання хвилин на 15-20. Помістити сметану в ємність для змішування, додати|добавляти| в неї пакетик ванільного цукру, цукрову пудру і молоко з желатином, ретельно перемішати віночком.

Щоб зробити десерт двокольоровим, суміш розділити на дві частини і в одну з частин додати перетерту полуницю. Щоб рожевий шар вийшов у нижній частині десерту, а білий шар – у верхній, слід спочатку залити у силіконові формочки білу суміш із сметани та молока. Форму слід наповнювати приблизно до половини висоти. Потім відправити у холодильник для застигання.

Після того як біла суміш застигне, дістати форму з холодильника і наповнити її вгору рожевою сумішшю. Знову відправити в холодильник для застигання. Вийняти десерт із силіконової форми та прикрасити ягодами або шматочками фруктів.

Фото: papinaeda.ru

Фото: papinaeda.ru

Прості рецепти напоїв

Напій «Лимонник»

Інгредієнти :

  • лимон – 1 шт.;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • вода кип'ячена – 2 л.

Спосіб приготування:

Спочатку закип'ятимо воду і дамо їй охолонути до кімнатної температури. Потім беремо лимон, миємо його та ножем на дощечці ріжемо на чотири частини. Відправляємо лимон у блендер і додаємо цукор. Налийте теплу кип'ячену воду в блендер, добре перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, закрийте чашу кришкою і залиште настоюватися на 1-2 години. Потім через сито перелийте напій Лимонник в графин і відправте охолоджуватися в холодильник.

Фото: zhenskoe-mnenie.ru

Фото: zhenskoe-mnenie.ru

Фальшиве шампанське

Інгредієнти:

  • вода – 1 л;
  • мед – 150 г;
  • цукор – 150 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • кориця – 5 г;
  • гвоздика – 5 г;
  • кардамон – 5 г;
  • імбир – 5 г;
  • мускатний горіх – 5 г.

Спосіб приготування:

Воду закип'ятити. Додати прянощі, мед, цукор та варити ще 10-15 хвилин. Остудити і дати настоятися. Розлити "шампанське" по скляних пляшках, додати до кожної по кілька родзинок. Пляшки щільно закупорити та прибрати в холодильник наполягати на 2-3 тижні.

Фото: niklife.com.ua

Фото: niklife.com.ua