21 листопада
Завантажити ще

Готуємо смачну закуску із солодких перців, кростини з інжиром і омлетні кекси

Готуємо смачну закуску із солодких перців, кростини з інжиром і омлетні кекси
Фото: Фото: Shutterstock.

Омлетного кекси з шинкою і сиром

Омлетного кекси з шинкою і сиром. Фото: Shutterstock.

Омлетного кекси з шинкою і сиром. Фото: Shutterstock.

Візьміть їх на роботу або приготуйте на сніданок.

ТРЕБА (на 12 шт.):

  • 60 г шинки або вареної ковбаси
  • 150 г тертого сиру (краще моцарелла)
  • 1 солодкий перець
  • трохи зеленої цибулі
  • 5 яєць
  • 100 мл молока
  • 2 ч. Ложки розпушувача
  • 1 ч. Ложка сушеного чебрецю
  • сіль
  • перець
  • рослинне масло (для змазування форми).

ГОТУЄМО:

  1. Шинку і перець ріжемо дрібними кубиками, додаємо сир і нарізану зелену цибулю.
  2. Цю суміш розкладаємо в осередку змащеній маслом форми (майже доверху).
  3. Окремо збиваємо яйця, додаємо молоко, розпушувач і чебрець, солимо, перчимо, розливаємо по осередках.
  4. Випікаємо в духовці 15 - 20 хвилин при 180 ° С до рум'янцю.

Кростіні з інжиром

Красиві італійські міні-бутерброди будуть доречні і на святковому столі.

ТРЕБА (на 8 шт.):

  • 150 г свіжого інжиру
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • жменю листя руколи
  • 20 г фундука або арахісу
  • щіпка чорного перцю
  • 150 г рікотти
  • 1 свіжий невеликий багет (або інший ваш улюблений хліб).

ГОТУЄМО:

  1. Багет ріжемо навскоси товщиною 1,5 см (буде потрібно 8 скибочок), змащуємо оливковою олією і підрум'янюємо в духовці або на сухій сковороді.
  2. Горіхи крупно рубаємо і змішуємо з рікоттою, перчимо.
  3. Намазуємо горіхово-рікоттную пасту на хліб, кладемо зверху скибочки інжиру та листочки руколи.

Закуска з солодких перців

Закуска з солодких перців. Фото: Shutterstock.

Закуска з солодких перців. Фото: Shutterstock.

ТРЕБА (на 6 порцій):

  • 6 великих солодких перців
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ч. Ложки меду
  • 1/2 ч. Ложки сушеного орегано
  • 1/2 ч. Ложки солі.

ГОТУЄМО:

  1. Перець запікаємо в духовці 30 хвилин при 180 ° С. Складаємо в каструлю і накриваємо кришкою, залишаємо на 30 хвилин. Потім очищаємо перці від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо перець смужками.
  2. Тиснемо часник, додаємо інші інгредієнти, перемішуємо.
  3. Змішуємо перець і заправку, даємо настоятися в холодильнику 2 години (якщо невтерпеж, можна їсти відразу).
  4. Подаємо як самостійну закуску зі свіжим хлібом або в складі брускетту.

Нут ти даєш

Каррі насправді ніяка не екзотика. Можете купити її у вигляді пасти. Або порошку. І тримайте під рукою - раптом захочеться чогось смачного, пряного, зігріваючого. Особливо якщо виявиться, що і кокосове молоко ви теж чогось купили. З цими двома продуктами в вашому розпорядженні безліч варіантів. Можна овочевий каррі зробити, можна з куркою або рибою. А ще є така штука - нут, він же турецький горох.

Багатьох насторожує, що його треба мало не на всю ніч замочити і тільки потім готувати. Відставити кулінарний песимізм! Консервований нут нам ідеально підійде, та ще й рідина з банки може стати в нагоді.

Але спочатку - цибуля. Ми його наріжемо і обсмажити на середньому вогні, потім додамо пару часточок часнику і приблизно столову ложку подрібненого імбиру (все-таки має в нашому каррі бути щось екзотичне). Все це перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин. Після чого додаємо пару столових ложок порошку каррі (або стільки ж - пасти).

А тепер доведемо, що каррі - це ще і справа творча. У більшості класичних рецептів томати не беруть участь, але ми підемо своїм шляхом. Візьмемо середніх розмірів помідор, наріжемо його дрібним кубиком і додамо на сковорідку. Помідор пустить сік, нехай він випарується приблизно наполовину. Тепер саме час влити кокосове молоко (приблизно 300 мл) і дати йому покипіти хвилин 5. Викладаємо стандартну банку нуту, нехай тепер і він в цій суміші побуде хвилин 10 під нашим пильним контролем (помішувати все-таки потрібен час від часу).

Можна в самому кінці вичавити туди половинку лайма. А посипати кінзою просто-таки необхідно. І, звичайно, подаємо з простим вареним рисом. Для контрасту: пряне - нейтральне.

Зігрілися, підбадьорилися, продовжуємо радіти життю.

Нут ніяка не екзотика. Фото: Леонід Захаров.

Нут ніяка не екзотика. Фото: Леонід Захаров.

Новини по темі: рецепти їжа