Кабачки не мають яскраво вираженого смаку, але з них можна приготувати безліч чудових страв. Ловіть кілька простих, але дуже смачних рецептів.
складові
Приготування
Кабачки промити та просушити. Натерти на великій тертці і добре віджати руками.
Додати борошно, сіль, перець і добре перемішати.
Викладаємо тісто на розігріту сковороду і смажимо оладки з двох боків до золотистої скориночки.
Подаємо зі сметаною, хоча смачно та без соусу!
складові
для соусу:
Приготування
Кабачки помити та просушити. Нарізати кружальцями.
Посоліть, поперчіть кабачки, додайте оливкову олію.
Викладіть кабачки на гриль або швидку гриль і обсмажте на сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку, до появи характерних грильових смужок.
Підготуйте соус – змішайте сметану та устричний соус, видавіть часник. Добре змішайте усі інгредієнти.
Подавайте кабачки із соусом.
Складові
Приготування
Кабачки та помідори нарізати кружальцями, не товщі 1 см. Твердий сир нарізати тонкими скибочками.
У оливкову олію додати сіль та перець. Розмішати.
Подрібнити зелень, додати продавлений часник та базилік. Додати все в олію і добре перемішати.
У вогнетривкий посуд викласти, чергуючи, кабачки, помідори та сир. Полити їх заправкою. Запікати при температурі 175 градусів приблизно 35-45 хвилин.
|
складові
Приготування
Кабачки ріжемо кружальцями. Духовку дуже добре розігріваємо до 220°C.
У щільний поліетиленовий пакет кладемо рисове борошно та сіль, перемішуємо.
У пакет відправляємо половину скибочок кабачків, дуже добре перекручуємо верхівку пакета, щоб усередині утворився повітряний міхур, і починаємо дуже інтенсивно трясти.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього кабачки в паніровці.
Виготовляємо теж з другою половиною кабачків.
Посипаємо вже покладені скибочки спеціями і збризкуємо олією, зовсім небагато. Ставимо лист у духовку хвилин на 20 до появи апетитної скоринки.
Складові
заправка:
основа:
Приготування
Молодий шинок помити, почистити (якщо ідеальна шкірка можна не зчищати) і нарізати на довгі тонкі смужки. Найзручніше за допомогою терки для корейської моркви.
Викласти нарізаний кабачок на блюдо.
Маленький зубчик часнику нарізати, кріп дрібно нарізати. У чашу блендера покласти часник, лимонний сік, посічені волоські горіхи, сіль, оливкову олію та збити до однорідності 2-3 хвилини.
Змішати кабачок із заправкою. Дати настоятися 10 хвилин. Присипати жменею гранатових зерен.
складові
Приготування
Змастіть форму, в якій запікатимете рататуй оливковою олією. Присипте сіллю та сумішшю мелених перців.
Кабачок і баклажан вимийте і наріжте кружальцями разом із шкіркою.
Помідори промити і нарізати товстими кружальцями.
Викласти овочі у форму по колу, чергуючи їх між собою.
Видавити на рататуй часник через прес, розподіляючи по всій формі. Посолити, поперчити. Присипати пармезаном і збризкати оливковою олією. Форму прикрити фольгою.
Поставити в розігріту до 200°С духовку. І запікати до готовності приблизно 30-40 хвилин. За хвилин 5-7 до закінчення готування, зняти фольгу, щоб овочі підрум'янилися.
Готовність визначайте на вигляд овочів.
Готовий рататуй присипати нарізаною петрушкою.
|
складові
Приготування
Кабачки миємо та обсушуємо. Ріжемо їх на довгі тонкі платівки.
Кабачки солимо і відставляємо на півгодини.
Кріп дрібно ріжемо.
Часник пропускаємо через прес або трьом на дрібній тертці. З'єднуємо часник, олію, перець, оцет та мед. Все добре перемішуємо.
З кабачків зливаємо весь сік, що з'явився у процесі, засипаємо кропом та заливаємо маринадом. Все перемішуємо.
Забираємо в холодильник мінімум на 2 години.