Український кондитер Ліза Глинська запропонувала передплатникам чотири десерти на основі гарбуза. Кухар пророкувала у своєму Інстаграмі, що ці страви з гарбуза стануть улюбленими.
Гарбузовий пиріг
інгредієнти
300 г гарбуза (натертого на дрібній тертці);
200 г яєць;
130 г вершкового масла (розм'якшеного);
130 г цукру;
170 г борошна;
10 г розпушувача;
цедра одного апельсина чи грейпфрута.
Готуємо
Відправте в миску розм'якшене вершкове масло. Перемішайте віночком до однорідної суміші.
Натріть туди цедру апельсина або грейпфрута. Перемішайте.
Додайте цукор та яйця. Знову перемішайте.
З'єднайте борошно з розпушувачем та додайте до яєчної маси. Все добре перемішайте.
Натріть гарбуз на дрібній тертці і додайте до тесту. Перемішайте.
Візьміть форму і промажте її вершковим маслом, потім присипте тонким шаром борошна.
Викладіть тісто у форму та розрівняйте його.
Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
Відставте пиріг до повного остигання.
Перед подачею присипте цукровою пудрою.
Гарбузові млинці
Ліза Глінська запропонувала чотири рецепти десертів з гарбуза фото 1
інгредієнти
200 г готового гарбузового пюре;
250 мл молока;
150 г яйця;
30 г цукру
30 мл рослинної олії без запаху або вершкового масла;
дрібка солі;
80-100 г борошна.
Готуємо
Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте на невеликі шматочки.
Відварити у воді на середньому вогні протягом 15 хвилин. Гарбуз повинен стати м'яким.
Пробийте гарбуз блендером до пюре.
Змішайте яйця з цукром, гарбузовим пюре.
Додайте|добавляйте| муку|борошно|, сіль|соль|, перемішайте до однорідності.
Додайте тепле молоко, перемішайте, потім додайте|добавляйте| гаряче вершкове масло|мастило| і знову перемішайте.
Вилийте тісто на розігріту сковорідку та обсмажте млинці з одного боку.
Змастіть тонким шаром вершкового масла половину млинця на сковороді, накрийте другою половиною, перекладіть на тарілку.
Сирна начинка для млинців
інгредієнти
300 г сиру (жирність від 5%);
100 г сметани (жирність 15%).
Готуємо
Перебийте сир зі сметаною занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Викладіть начинку на млинці, не розгортаючи їх і поверніть у трубочку.
Гарбузові міні-кекси з ягодами
Ліза Глінська запропонувала чотири рецепти десертів з гарбуза фото 2
інгредієнти
150 г вершкового масла;
100 г цукру;
100 г яйця;
250 г борошна;
10 г розпушувача;
цедра апельсина;
200 г тертого гарбуза;
50 г заморожених ягід (чорниця, чорна смородина, малина).
Готуємо
Збийте розм'якшене вершкове масло|мастило| до освітлення і збільшення в обсязі.
Додайте цедру апельсина та цукор, знову збийте.
Додайте|добавляйте| яйця, перемішайте.
Додайте|добавляйте| муку|борошно| з розпушувачем і знову перемішайте. Борошно повинне зволожитися.
Додайте|добавляйте| тертий гарбуз і перемішайте.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Додайте|добавляйте| в тісто ягоди, перемішайте.
Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх до половини.
Надішліть випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
Готові кекси дістаньте із форми та присипте цукровою пудрою.
Гарбуз по-турецьки
інгредієнти
1 кг гарбуза (очищеного);
500 г цукру;
кардамон (можна корицю або бадьян);
грецькі горіхи.
Готуємо
Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте шматочками і покладіть на дно каструлі.
Присипте гарбуз цукром і додайте прянощі.
Виріжте з пергаменту коло і накрийте гарбуз.
Відставте каструлю на дві години, гарбуз повинен пустити сік. Поставте каструлю на плиту, температура повинна бути трохи нижчою за середню. Варіть гарбуз близько години. Вона має просочитися сиропом.
Викладіть гарбуз на тарілку і присипте подрібненим волоським горіхом.
Ліза Глінська запропонувала чотири рецепти десертів з гарбуза фото 3
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies