Завантажити ще

Євген Клопотенко поділився рецептом фантастичного бісквітного десерту

Євген Клопотенко поділився рецептом фантастичного бісквітного десерту

Популярний український кухарЄвген Клопотенко пропонує почати суботній ранок з трайфл з чаєм - смачний (і модний!) Англійський десерт на основі бісквіта з ароматом коньяку здатний поставити правильний настрій на вихідні. Докладний рецепт кулінар опублікував в своєму Інстаграм.

- Бісквіт, заварний крем, фрукти/ягоди, апельсиновий сік, трохи коньяку - бам, зробили трайфл! За діями все максимально просто. Збили, змішали, заспівали, підігріли, знову змішали, порвали, кинули, зібрали, полили, - анонсував покроковий рецепт шеф-кухар.

За продуктам, перераховує Клопотенко, теж просто.

  • Для бісквіта: 5 яєць, 150 г цукру, 150 г борошна.
  • Для заварного крему: 2 жовтки, 1 яйце, 350 мл молока, 60 г борошна, 10 г ванільного цукру, 120г цукру, цедра 1 апельсина.
  • Для того, щоб просочити всю ту красу "п'яним Вайб" - сік апельсина і коньяк (за смаком). Щоб наповнити трайфл прекрасно підходять: будь-які фрукти/ягоди -ті, які саме ви любите.

готуємо:

Починаємо з бісквіта. Такого прямо дуже пухнастого. Відокремлюємо для цього жовтки від білків. Білки збиваємо, поки не побіліють. Жовтки перетираємо з цукром і додаємо туди борошно і збиті білки. Обережненько, затамувавши подих, змішуємо все це лопаткою. Ніби ви маєте справу з хмарою і ваша місія - зберегти всю його легкість. Переводите тісто в форму, розрівнюєте і печете 25 хвилин при 180 градусах (режим верх-низ + конвекція).

Поки бісквіт печеться, робимо заварний крем. Окремо змішуємо жовтки + ціле яйце з усім цукром, борошном і 100 мл молока. І окремо майже до кипіння доводимо 250мл молока. Молочно-яєчно-борошно-цукрову суміш поставте на маленький вогонь і маленькими порціями додавайте туди гаряче молоко. Постійно помішуйте, поки крем не завариться. За бажанням додайте апельсинової цедри.

- Бісквіт дістаньте з духовки, дайте охолонути і порвіть його на величезну миску, залийте сумішшю соку і коньяку, засипте фруктами-ягодами і залийте кремом. Велика миска, тому що звідти смачніше є. І обов'язково великою дерев'яною ложкою, - дав останні настанови Клопотенко.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт фірмового борщу на яловичих ребрах, а також розповів про секрети ікри з кабачків. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом швидких і смачних ріжків з кремом і рецептом хрустких маринованих огірків в "Спрайт", аЄвген Клопотенко порадив, як "еротично" запекти кольорову капусту і як зробити божественні котлети з індичатини.