АРТИШОК здатний знижувати рівень «шкідливого» холестерину, нормалізує рівень цукру на крові, відновлює печінку. Має сечогінну дію, допомагає виводити з організму надмірну рідину, сприяє роботі кишечника, допомагає при лікуванні запорів.
Крім того, артишок багатий на вітаміни групи В, С, Е, містить вітамін К, який потрібен для синтезу білків та обміну речовин.
СПАРЖА покращує стан кісток, шкіри, волосся, допомагає роботі серця, сприяє загоєнню ран, зміцнює сполучні тканини, підвищує імунітет, полегшує симптоми ПМС та допомагає відчувати себе бадьоріше. Містить вітаміни А, К, С, Е, фосфор, залізо, цинк, рибофлавін, бере участь у процесі згортання крові, підтримує здоров'я кісток.
За словами людей, які займаються спаржею не перший рік, вирощувати її легше, ніж картопля. Достатньо посадити спаржу один раз і можна від 15 до 20 років збирати врожай. З догляду їй потрібно полив, підживлення, також важливо полоти бур'яни.