На саміті НАТО у Мадриді журналісти ыз здивуваням виявили “Російський салат”. Про конфуз повідомив Reuters.
Олів'є, яке за кордоном називається "Російським салатом", внесли до меню ресторану медіацентру на околиці Мадрида. Це суміш із гороху, картоплі, моркви та майонезу. Салат є одним із основних продуктів у меню іспанських ресторанів. Однак його присутність у меню на саміті викликала подив, оскільки у новій стратегічній концепції Альянсу Росію назвали головною загрозою безпеці НАТО.
За інформацією агентства, салат вартістю 8 євро розпродали протягом кількох годин незважаючи на назву. Журналісти пояснили це високим вмістом вуглеводів у страві.
Іспанський шеф-кухар Хосе Андрес виправив ситуацію. До меню, яке подали міністрам оборони та закордонних справ на банкеті у бароковому палаці Санта-Крус у центрі Мадрида, він додав “Український салат”. До олів'є кухар додав томатні галушки. За даними журналістів, Хосе Андрес перейменував олів'є у всіх своїх ресторанах.