Покласти картоплю в миску (або пакет), додайте сіль, олію, подріблений часник, перець і листочки чебрецю. Добре перемішати.
Лист для запікання застелити папером, викласти картоплю і запікати при 200-210 градус 35-40 хвилин.
За таким рецептом молода картопля виходить з хрумкою золотавою скоринкою і ніжною всередині.
Молода картопля в медово-соєвій глазурі з часником
Молода картопля в соєво-медовій глазурі. Фото: pixabay.com/fotorieth-837884/
Складові:
500 г молода картопля
3 столові ложки соєвого соусу
3 столові ложки оливкової олії
3 столові ложки меду
один зубчик часнику
1 столова ложка кунжуту за бажанням
Приготування:
Молоду картоплю добро промийте і просушіть.
Викладіть картоплю на сковороду з розігрітою олією і смажте близько 20 хвилин - перемішуючи кожні 5 хвилин, щоб картоплини просмажились рівномірно.
Змішайте соєвий соус і мед, додайте подріблений часник. Вилийте соус на сковорідку і готуйте картоплю ще 5 хвилин, поки соус не перетвориться на глазур.
Зніміть картоплю з вогню, посипте кунжутом, добре перемішайте і подавайте до столу.
Деруни з молодої картоплі
Деруни з молодої картоплі. Фото: pixabay.com/holgersfotografie-47038/
Складові:
4-6 середніх молодих картоплин
1 цибуля
1 яйце
2 столові ложки борошна
сіль за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Молоду картоплю добре промити і очистити від шкірочки. Натерти на дрібній терці.
Цибулю дрібно порізати і додати до картоплі.
Додати в тісто яйце, борошно. Посолити і поперчити за смаком.
Викладайте деруни на сковорідку з розігрітою олією і смажте до золотавої скоринки.
Подавайте деруни зі сметаною, хоча і без соусу вони смакують чудово!
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies