Завантажити ще

Страви з молодої картоплі: запечена в духовці, в солодкій глазурі і деруни

Страви з молодої картоплі: запечена в духовці, в солодкій глазурі і деруни

Молода картопля запечена в духовці

Складові:

  • 600-700 г дрібної молодої картоплі
  • 2 столові ложки оливкової олі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 чайну ложку солі
  • 1/2 чайної ложки меленого перцю
  • 2 чайні ложки листочків чебрецю

Приготування:

  1. Молоду картоплю добре промити, шкірочку залишити.
  2. Покласти картоплю в миску (або пакет), додайте сіль, олію, подріблений часник, перець і листочки чебрецю. Добре перемішати.
  3. Лист для запікання застелити папером, викласти картоплю і запікати при 200-210 градус 35-40 хвилин.

За таким рецептом молода картопля виходить з хрумкою золотавою скоринкою і ніжною всередині.

Молода картопля в медово-соєвій глазурі з часником

Молода картопля в соєво-медовій глазурі. Фото: pixabay.com/fotorieth-837884/

Молода картопля в соєво-медовій глазурі. Фото: pixabay.com/fotorieth-837884/

Складові:

  • 500 г молода картопля
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 столові ложки меду
  • один зубчик часнику
  • 1 столова ложка кунжуту за бажанням

Приготування:

  1. Молоду картоплю добро промийте і просушіть.
  2. Викладіть картоплю на сковороду з розігрітою олією і смажте близько 20 хвилин - перемішуючи кожні 5 хвилин, щоб картоплини просмажились рівномірно.
  3. Змішайте соєвий соус і мед, додайте подріблений часник. Вилийте соус на сковорідку і готуйте картоплю ще 5 хвилин, поки соус не перетвориться на глазур.
  4. Зніміть картоплю з вогню, посипте кунжутом, добре перемішайте і подавайте до столу.

Деруни з молодої картоплі

Деруни з молодої картоплі. Фото: pixabay.com/holgersfotografie-47038/

Деруни з молодої картоплі. Фото: pixabay.com/holgersfotografie-47038/

Складові:

  • 4-6 середніх молодих картоплин
  • 1 цибуля
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки борошна
  • сіль за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Молоду картоплю добре промити і очистити від шкірочки. Натерти на дрібній терці.
  2. Цибулю дрібно порізати і додати до картоплі.
  3. Додати в тісто яйце, борошно. Посолити і поперчити за смаком.
  4. Викладайте деруни на сковорідку з розігрітою олією і смажте до золотавої скоринки.

Подавайте деруни зі сметаною, хоча і без соусу вони смакують чудово!

Новини по темі: Кулінарія рецепти