Мабуть, найпростіший рецепт із мінімумом інгредієнтів. Млинці виходять дуже тонкі, майже прозорі.
ПОТРІБНО (на 5 порцій): 2 яйця ·· 1 склянка молока · 1 склянка окропу · 1 склянка борошна · 3 ст. ложки рослинної олії · 3 ст. ложки цукру · 1/2 ч. ложки солі. За бажанням: вершкове масло для змащування.
ГОТУЄМО:
Яйця збиваємо з цукром та сіллю.
Додаємо молоко, перемішуємо.
У кілька прийомів вводимо просіяне борошно.
Вливаємо окріп і масло, збиваємо масу. Тісто буде дуже рідким, не лякайтеся.
Смажимо тонкі млинці на розігрітій сковороді.
З манкою на дріжджах. Фото: Federica Gioia/Pexels
З манкою на дріжджах
ПОТРІБНО (на 2 порції): 100 г манної крупи · 180 г борошна · 2 ч. ложки сухих дріжджів · 1 яйце · 2 ст. ложки цукру · 1 щіпка солі · 3 ст. ложки соняшникової олії · 400 мл теплої кип’яченої води.
ГОТУЄМО:
Наливаємо в миску половину води, всипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
Додаємо манку, поступово вводимо борошно, перемішуємо.
Додаємо воду, що залишилася, перемішуємо і тримаємо в теплому місці 40 хвилин.
Вбиваємо в тісто яйце, додаємо олію та перемішуємо.
Смажимо млинці на змащеній олією або салом сковороді з двох сторін (першу сторону - під кришкою).
Пишні оладки з використанням розпушувача традиційно подаються з медом і горіхами.
ПОТРІБНО (на 4 порції): 2 яйця · 200 мл молока · 10 ст. ложок борошна · 1 ч. ложка розпушувача · 2 ст. ложки цукру · пакетик ванільного цукру · мед та горіхи для подачі.
ГОТУЄМО:
У миску б’ємо яйця, додаємо молоко, цукор, ваніль та збиваємо.
Додаємо борошно та розпушувач. Виходить досить густе тісто.
Смажимо на товстій розігрітій сковороді на середньому вогні, формуючи оладки (першу сторону - під кришкою).
Подаємо порційно, склавши стопкою, поливаючи медом і посипавши горіхами.
Катаєф. Фото: Slashio Photography/unsplash.com
Катаєф
ПОТРІБНО (на 6 порцій): Для тіста: 1 склянка молока · 1 ст. ложка цукру ·щіпка солі · 1 ч. ложка дріжджів ·1 склянка борошна. Для крему: 300 г молока · 150 г цукру · 35 г борошна · 1 пакетик ванільного цукру · 2 жовтки · цедра 1 апельсина.
ГОТУЄМО:
Тісто: дріжджі, цукор, сіль заливаємо теплим молоком, додаємо борошно, розмішуємо і даємо постояти пів години у теплому місці.
Випікаємо невеликі млинці (трохи менше чайного блюдця в діаметрі) лише з одного боку. Верх повинен запектись, але підсмажувати його не треба.
Теплі млинці зліплюємо, залишаючи отвір.
Крем: жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром та борошном.
У сотейнику молоко з цедрою доводимо до кипіння і вливаємо в нього суміш цукру та жовтків. Варимо до загустіння, постійно помішуючи.
Наповнюємо кремом млинці, при бажанні посипаємо горіхами.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies