21 листопада
Завантажити ще

Чотири рецепти вкусних блинів к масляній

Чотири рецепти вкусних блинів к масляній
Фото: Сottonbro/Pexels

Ажурні на окропі

Мабуть, найпростіший рецепт із мінімумом інгредієнтів. Млинці виходять дуже тонкі, майже прозорі.

ПОТРІБНО (на 5 порцій): 2 яйця ·· 1 склянка молока · 1 склянка окропу · 1 склянка борошна · 3 ст. ложки рослинної олії · 3 ст. ложки цукру · 1/2 ч. ложки солі. За бажанням: вершкове масло для змащування.

ГОТУЄМО:

  1. Яйця збиваємо з цукром та сіллю.
  2. Додаємо молоко, перемішуємо.
  3. У кілька прийомів вводимо просіяне борошно.
  4. Вливаємо окріп і масло, збиваємо масу. Тісто буде дуже рідким, не лякайтеся.
  5. Смажимо тонкі млинці на розігрітій сковороді.

З манкою на дріжджах. Фото: Federica Gioia/Pexels

З манкою на дріжджах. Фото: Federica Gioia/Pexels

З манкою на дріжджах

ПОТРІБНО (на 2 порції): 100 г манної крупи · 180 г борошна · 2 ч. ложки сухих дріжджів · 1 яйце · 2 ст. ложки цукру · 1 щіпка солі · 3 ст. ложки соняшникової олії · 400 мл теплої кип’яченої води.

ГОТУЄМО:

  1. Наливаємо в миску половину води, всипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
  2. Додаємо манку, поступово вводимо борошно, перемішуємо.
  3. Додаємо воду, що залишилася, перемішуємо і тримаємо в теплому місці 40 хвилин.
  4. Вбиваємо в тісто яйце, додаємо олію та перемішуємо.
  5. Смажимо млинці на змащеній олією або салом сковороді з двох сторін (першу сторону - під кришкою).

Американські панкейки. Фото: Taisiia Shestopal/unsplash.com

Американські панкейки. Фото: Taisiia Shestopal/unsplash.com

Американські панкейки

Пишні оладки з використанням розпушувача традиційно подаються з медом і горіхами.

ПОТРІБНО (на 4 пор­ції): 2 яйця · 200 мл молока · 10 ст. ложок борошна · 1 ч. ложка розпушувача · 2 ст. ложки цукру · пакетик ванільного цукру · мед та горіхи для подачі.

ГОТУЄМО:

  1. У миску б’ємо яйця, додаємо молоко, цукор, ваніль та збиваємо.
  2. Додаємо борошно та розпушувач. Виходить досить густе тісто.
  3. Смажимо на товстій розігрітій сковороді на середньому вогні, формуючи оладки (першу сторону - під кришкою).
  4. Подаємо порційно, склавши стопкою, поливаючи медом і посипавши горіхами.

Катаєф. Фото: Slashio Photography/unsplash.com

Катаєф. Фото: Slashio Photography/unsplash.com

Катаєф

ПОТРІБНО (на 6 порцій): Для тіста: 1 склянка молока · 1 ст. ложка цукру ·щіпка солі · 1 ч. ложка дріжджів ·1 склянка борошна. Для крему: 300 г молока · 150 г цукру · 35 г борошна · 1 пакетик ванільного цукру · 2 жовтки · цедра 1 апельсина.

ГОТУЄМО:

  1. Тісто: дріжджі, цукор, сіль заливаємо теплим молоком, додаємо борошно, розмішуємо і даємо постояти пів години у теплому місці.
  2. Випікаємо невеликі млинці (трохи менше чайного блюдця в діаметрі) лише з одного боку. Верх повинен запектись, але підсмажувати його не треба.
  3. Теплі млинці зліплюємо, залишаючи отвір.
  4. Крем: жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром та борошном.
  5. У сотейнику молоко з цедрою доводимо до кипіння і вливаємо в нього суміш цукру та жовтків. Варимо до загустіння, постійно помішуючи.
  6. Наповнюємо кремом млинці, при бажанні посипаємо горіхами.