Екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глинська розповіла, як правильно приготувати найсмачніші тефтелі. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.
Інгредієнти:
500 г яловичого фаршу
150 г рису (6 ст. л. з гіркою) + 350 мл води (1+3/4 склянки)
3 цибулини (середні)
сіль за смаком)
перець чорний (за смаком) олія
50 г манної крупи (2,5 ст. л.)
Для заливання:
300 г томатів (у власному соку) (1,5 склянки)
2 моркви (середні)
2 цибулини (середні)
сіль за смаком)
вода
цукор
Готуємо:
Відправляємо рис у сотейник, заливаємо водою, солимо і варимо 15 хвилин на слабкій температурі із закритою кришкою. Після цього вимикаємо плиту і залишаємо рис під кришкою до повного остигання.
Чистимо і нарізаємо цибулю дрібним кубиком.
Обсмажуємо цибулю на олії, вона повинна злегка підрум'янитися.
З'єднуємо фарш, рис та цибулю. Солимо, перчимо і перемішуємо.
Формуємо тефтель, обвалюємо в манній крупі і обсмажуємо на олії по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Заливка:
Нарізаємо моркву соломкою цибулю дрібним кубиком.
Смажимо на рослинній олії цибулю та моркву. Солимо і перемішуємо.
Додаємо помідори у власному соку та перемішуємо.
Виливаємо на дно каструлі половину заливки та рівномірно розподіляємо її. Поверх викладаємо обсмажені тефтелі.
Викладаємо на тефтелі заливку, що залишилася, і заливаємо в каструлю 50 мл води.
Накриваємо каструлю кришкою і готуємо тефтелі 15-20 хвилин.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies