Український кондитер та кулінарний блогер Ліза Глінська запропонувала передплатникам рецепти десертів, які можна приготувати за 15-30 хвилин, якщо гості на порозі. Підбірка страв з'явилася у її Інстаграмі.
Брауні з чорною смородиною
Розрахунок на форму 25 см х12 см
інгредієнти
170 гр вершкового масла (жирність 82% і вище)
150 гр цукру (6 ст. л. з гіркою)
150 гр тростинного цукру (6 ст. л. з гіркою)
150 гр яйця (3 шт.)
130 гр муки (5 ст. л. з гіркою)
45 гр какао-порошку (3 ст. л. з гіркою)
сіль
100 гр чорної смородини (замороженої)
Готуємо
Увімкніть духовку на 170 °С.
Підготуйте форму: зробіть із фольги дно, форму поставте на лист.
Збийте розм'якшене вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| цукор - білий і тростинний, перемішайте. Додайте трохи теплі яйця, знову перемішайте.
Додайте борошно, сіль, какао-порошок, просіяний через сито. Перемішайте до однорідності.
Додати заморожені ягоди смородини, швидко перемішайте. Укладіть тісто у форму, злегка розрівняйте і випікайте в духовці, розігрітій до 170 ° С, 30-35 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
Дістаньте з форми остиглий Брауні, наріжте хлібним ножем.
Шоколадні маффіни
інгредієнти
250 г борошна (1,6 склянки)
100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
50 г какао-порошку (3,5 ст. л.)
8 г розпушувача (1,5 ч. л.)
дрібка солі
1/3 ч. л. соди
100 г яйця (2 шт.)
100 г вершкового масла (1/2 стандартної пачки, 82%)
200 г кефіру або нежирного йогурту (0,8 склянки)
80 г чорного шоколаду
*Об'єм склянки - 250 мл
Готуємо
Змішайте борошно, розпушувач, соду та сіль. Перемішайте.
Додайте суху частину, перемішайте, щоб все борошно зволожилося.
Додайте шматочки шоколаду, перемішайте.
Наповніть тестом форми, заповнюючи на 2/3 висоти.
Відправте випікатися у розігріту до 180 ° С на 18-20 хвилин.
Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
Зніміть форми з остиглих маффінів.
Маффіни з ягодами
(Розрахунок на 10 штук)
Тісто
100 г яйця (2 шт.)
100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
100 мл рослинної олії (рафінованої) (5 ст. л.)
200 г борошна (8 ст. л. з гіркою)
6 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
100 мл кефіру (5,5 ст. л., 2,5% жирності, або нежирного йогурту до 4% жирності)
50 г чорної смородини (свіжої чи замороженої)
50 г малини (свіжої чи замороженої)
Приготуйте тісто для маффінів
З'єднайте борошно з розпушувачем, перемішайте.
З'єднайте яйця, цукор, перемішайте.
Додайте олію та кефір. Перемішайте.
Додайте|добавляйте| рідкі інгредієнти до сухих, перемішайте.
Крихітка
50 г борошна (2 ст. л. з гіркою)
50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
30 г вершкового масла
Приготуйте крихту
З'єднайте в мисці борошно та цукор, перемішайте.
Додайте олію, розімніть до стану крихти.
Розкладіть тісто для маффінів за формами, заповнюючи на 2/3 висоти форми.
Викладіть ягоди в тісто і зверху присипте крихтою.
Відправте випікатися у розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.
Шоколадний кекс за 3 хвилини
інгредієнти
(Розрахунок на 2 форми)
40 г чорного шоколаду (56%)
30 мл молока
50 г яєць
30 г цукру
5 г какао-порошку
сіль
2 г розпушувача
30 г борошна
30 г вершкового масла
Готуємо
З'єднайте шоколад, вершкове масло та молоко і розтопіть до однорідної консистенції.
З'єднайте борошно, розпушувач та какао-порошок, просіяний через сито. Додайте сіль і перемішайте.
Змішайте яйце з цукром, перетріть віночком.
З'єднайте яєчну та шоколадну маси, перемішайте. Додайте|добавляйте| сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції.
Розлийте формами і відправте в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Потужність – 700 Ватт. Якщо немає мікрохвильової печі, кекс можна випікати в духовці при температурі 165 - 170 ° С 12 - 15 хвилин.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies