Свята продовжуються! Ліза Глінська поділилася рецептами найсмачніших кексів
Євгенія Васильєва
13 сiчня 2022 10:48
0
Фото: instagram.com/lizaglinskaya
Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святкові кекси. Рецепт вона опублікувала в Інстаграм .
Чорничний кекс
Інгредієнти:
180 г борошна
8 г розпушувача
150 г вершкового масла (розм'якшеного, 82%)
130 г цукру
150 г яйця
цедра лимона (за бажанням)
100 г чорниці (замороженої)
Сироп:
150 мл води
100 г цукру
100 г шоколаду
10 мл рослинної олії (рафінованої)
10 г вишні (або інших ягід, сублімованих або в'ялених)
Готуємо:
Включаємо духовку на 170 градусів.
Змащуємо форми тонким шаром вершкового масла|мастила| і присипаємо тонким шаром борошна.
Змішуємо борошно з розпушувачем.
Збиваємо олію з цедрою до стану олійної помадки, додаємо цукор, перемішуємо, додаємо яйця і знову перемішуємо.
Борошно та розпушувач перемішуємо.
Додаємо чорниці в тісто, перемішуємо, розкладаємо тісто за формами – заповнюємо на 2/3 форми.
Ставимо зверху вантаж і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Дістаємо кекси із форми. Просочуємо гарячим сиропом.
Змішуємо всі інгредієнти для сиропу, ставимо на плиту та доводимо до кипіння.
Топимо шоколад і олію, розмішуємо.
Додаємо ягоди, перемішуємо.
Покриваємо глазур'ю кекси, ставимо на 10 хвилин у холодильник.
Лимонний кекс
Інгредієнти:
150 г вершкового масла
120 г цукру
цедра одного лимона
160 г борошна
40 г маку
10 г розпушувача
100 г яйця
40 мл лимонного соку
Лимонна глазур:
30 мл лимонного соку
100 г цукрової пудри
цедра одного лимона (за бажанням)
Сироп для просочення:
100 мл води
30 мл лікеру «Лімончелло» (можна частину замінити лимонним соком)
80 гр цукру
Готуємо:
Включаємо духовку на 170 градусів.
Збиваємо розм'якшене вершкове масло віночком до стану пасти.
Додаємо цукор, перемішуємо. Додаємо теплий сік лимонний, цедру, яйця кімнатної температури, знову перемішуємо.
З'єднуємо борошно, розпушувач та мак. Додаємо до вершково-яєчної маси та перемішуємо до однорідної консистенції.
Готуємо форму: змазуємо форму розм'якшеним вершковим маслом, присипаємо тонким шаром борошна. Укладаємо тісто і випікаємо у розігрітій духовці 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.
Глазур: з'єднуємо воду, цукор та лікер, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.
Просочуємо гарячий кекс гарячим сиропом.
Сироп: з'єднуємо пудру з лимонним соком та цедрою, перемішуємо. Покриваємо кекс глазур'ю.
Морквяний кекс із апельсиновою глазур'ю
Інгредієнти:
На форму цегла 16х6 см та висотою 5 см
Морквяний кекс:
130 г борошна
10 г розпушувача
140 г цукру
цедра одного апельсина
дрібка солі
1/3 чайної ложки кориці (за бажанням)
60 мл апельсинового соку
80 мл олії соняшникової рафінованої
250 г моркви (натертої на дрібній тертці)
150 г волоських горіхів (обсмажених)
Апельсинова глазурь:
50 мл апельсинового фрешу
150 г цукрової пудри
цедра одного апельсина
Готуємо:
Відправляємо в миску борошно, розпушувач, цукор, сіль, корицю, цедру і все перемішуємо.
Змішуємо в іншій мисці моркву, сік, олію та обсмажені дроблені горіхи.
З'єднуємо обидві маси.
Змащуємо форми олією і присипаємо борошном.
Випікаємо кекси у духовці 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.
Змішуємо сік із цукровою пудрою, додаємо цедру апельсина.
Покриваємо готовий кекс глазур'ю.
Підписуйтесь на нас в соц. мережах