Попри загальноприйняту думку, у лимоні не так багато вітаміну С, як прийнято думати. Таку думку на своїй сторінці у Фейсбуці висловила дієтолог Світлана Фус.
- Зазвичай нам достатньо 1-2 дольки лимона в чай. А в одній часточці лише 3-4% денної норми аскорбінової кислоти. Крім того, значна частина вітаміну руйнується у гарячому чаї. Тому лимон, насамперед хороша смакова добавка. Орієнтуватися на вживання лише лимона як джерела вітаміну С у зимовий період не слід, - зазначила Фус.
Вона додала, що багато людей люблять апельсини, мандарини та інші цитрусові. Які також «смачні, соковиті, освіжаючі та гарне джерело вітаміну».
- Давайте порівняємо: середній апельсин (150 г) містить майже денну норму вітаміну С – 70-80 мг, а середній лимон вагою 120 г майже наполовину менший – всього 48 мг. Якщо 1-2 апельсини ми з'їмо запросто і із задоволенням, то з'їсти цілий лимон набагато складніше, - наголосила дієтолог.
Фус рекомендувала вживати різноманітні овочі, фрукти та ягоди – свіжі, заморожені або квашені, відповідно до пори року, щоб постійно підтримувати в організмі достатню концентрацію вітаміну С.
Кількість продуктів, що заповнить потребу організму у цьому важливому вітаміні.
Раніше лікар Єврген Комаровський розбирався, що таке вітамін D і чи може він запобігати захворюванню на коронавірус.