Ліза Глинська показала, як смачно приготувати святкову кутю
Євгенія Васильєва
5 сiчня 2022 10:34
0
Фото: instagram.com/lizaglinskaya
Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святкову кутю. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.
- Друзі, у нас зовсім скоро Різдво. І настав час готувати Кутью (Кутю). Тому цей рецепт вам знадобиться, - написала Глинська.
Інгредієнти:
200 г пшениці
600 мл води
30 г маку
50 г обсмажених волоських горіхів
сухофрукти
мед
сіль
узвар із сухофруктів (груші, чорнослив, в'ялена вишня)
Готуємо:
Промиваємо крупу
Заливаємо водою у пропорції 1:3 і залишаємо мінімум на 5 годин.
Додаємо сіль та варимо на середньому вогні до готовності. Періодично помішуємо.
Додаємо мак, перемішуємо. Накриваємо кришкою, залишаємо на 15-20 хвилин.
Узвар: Заливаємо сухофрукти водою та варимо. Заправляємо кутю узваром, медом, подрібненими горіхами, а також за бажанням сухофруктами.
Підписуйтесь на нас в соц. мережах