Завантажити ще

Ліза Глинська показала, як смачно приготувати святкову кутю

Ліза Глинська показала, як смачно приготувати святкову кутю
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святкову кутю. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.

- Друзі, у нас зовсім скоро Різдво. І настав час готувати Кутью (Кутю). Тому цей рецепт вам знадобиться, - написала Глинська.

Інгредієнти:

  • 200 г пшениці
  • 600 мл води
  • 30 г маку
  • 50 г обсмажених волоських горіхів
  • сухофрукти
  • мед
  • сіль
  • узвар із сухофруктів (груші, чорнослив, в'ялена вишня)⁣

Готуємо:

  1. Промиваємо крупу⁣
  2. Заливаємо водою у пропорції 1:3 і залишаємо мінімум на 5 годин.
  3. Додаємо сіль та варимо на середньому вогні до готовності. Періодично помішуємо.
  4. Додаємо мак, перемішуємо. Накриваємо кришкою, залишаємо на 15-20 хвилин.
  5. Узвар:⁣ Заливаємо сухофрукти водою та варимо. Заправляємо кутю узваром, медом, подрібненими горіхами, а також за бажанням сухофруктами.
Новини по темі: рецепти