Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом салату з язиком "з дитинства". За словами кулінара, на смак страва вийде навіть смачнішою, ніж олів'є. Рецепт Ярославський опублікував в інстаграмі.
Інгредієнти:
2 відварені яйця
140г відвареного язика
100г свіжого огірка
80 г зеленого горошку
90г домашнього майонезу
10г гірчиці, сіль, перець
зелень петрушки або кріп та естрагон
Готуємо:
Попередньо відварений холодний язик нарізаємо соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною та довжиною 5 см.
Також нарізаємо огірки.
Заморожений зелений горошок кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання 5-6 хвилин, відкидаємо на сито, даємо охолонути.
Яйця варимо в круту, охолоджуємо, виймаємо жовтки і розтираємо їх вилкою з гірчицею та сіллю, чорний перець додаємо за бажанням.
Білки також нарізаємо соломкою. Зелень подрібнюємо.
Всі інгредієнти змішуємо - і салат готовий.
Як варити язик:
У велику каструлю кладемо овочі - моркву, цибулю, селеру, лаврове листя, перець, сіль.
Доводимо до кипіння воду, кладемо язик і зверху перевернуту маленьку тарілку діаметром менше каструлі. Це для того, щоб язик варився повністю зануреним у воду. Саме так він проварюється помірно.
Варимо на повільному вогні до м'якості в товстій частині - це перевіряємо дерев'яною шпажкою. Час приготування – від 1.5 до 2.5 годин – залежить від м'яса. Коли він стає м'яким – виймаємо і одразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зачищаємо шкірку. У правильно звареному язику шкірка зачищається дуже легко.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies