Екссуддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, чим порадувати близьких на святковому столі. В інстаграмі вона опублікувала рецепти м'ясних страв, які можна приготувати на Новий Рік.
М'ясо по французьки
Інгредієнти:
1 кг філе індички
1 кг картоплі (6-8 шт. середніх)
150 г твердого сиру
3 цибулини
20 мл рослинної олії (1,5 ст. л.)
15 г гострої гірчиці (1 ст. л.)
100 г майонезу (4 ст. л.)
100 г сметани (жирністю 15%) (4 ст. л.)
сіль
білий перець
Готуємо:
Беремо лист і трохи змочуємо його водою. Кладемо зверху застелений рукав для запікання і змащуємо олією.
Нарізаємо філе індички завтовшки 1 см.
Солимо, перчимо м'ясо і кладемо його на лист в один шар.
Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями і кладемо поверх індички.
Потім нарізаємо картоплю слайсами, товщиною - 2 мм, кладемо поверх цибулі та солимо.
Змішуємо в мисці сметану, майонез та гірчицю. Соус, що вийшов, викладаємо поверх картоплі.
Натираємо на дрібній тертці твердий сир і присипаємо картоплю з соусом.
Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією на 25-30 хвилин.
Курка в апельсиновому соусі
500 г курячого філе (2 шт)
2 апельсини
2 зубчики часнику
перець чилі
30 г борошна (3 ч. л. з гіркою)
15 г меду (1,5 ч. л. з гіркою)
10 мл олії (2 ч. л.)
½ ч. л. сухого імбиру (або 1 ч. л. тертого свіжого) сіль
Готуємо:
Миємо та сушимо куряче філе, нарізаємо на невеликі шматочки.
Солимо і відставляємо.
Натираємо цедру половини апельсина.
Витискаємо сік із двох апельсинів, додаємо до цедри.
Додаємо давлений часник, дрібно нарізану 1/3 частину перцю чилі.
Додаємо мед, імбир, солимо і перемішуємо.
Обвалюємо в борошні шматочки курки і смажимо на олії - 2 хвилини з кожного боку.
Відправляємо в сковороду соус, в соус кладемо шматочки курки. Залишаємо "уварюватися" - соус повинен загуснути.
Знімаємо з вогню та подаємо.
Курча Тапака
Інгредієнти:
500-600 г курча
70-80 мл рослинної олії
30 г вершкового масла
3-4 зубчики часнику
чорний перець
сіль
Готуємо:
Промиваємо і сушимо курча.
Змішуємо воду, сіль, рослинну олію та чорний перець. Промазуємо його.
Накриваємо миску з курчам харчовою плівкою і відставляємо на 2-3 години.
Чистимо 3-4 зубчики часнику, додаємо до нього олію і пробиваємо все блендером.
Розігріваємо сковороду, наливаємо олію і викладаємо курча, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо каструлю з водою (вантаж).
Робимо середню температуру і смажимо 5-6 хвилин з одного боку, до золотистої скоринки, і з іншого 6-7 хвилин.
Щоб перевірити готовність курчати, робимо надріз ножем у грудній частині, якщо виділяється світлий сік без сукровиці, воно готове.
Поливаємо курча часниковою пастою з обох боків, не знімаючи з плити.
Додаємо в сковороду вершкове масло та смажимо ще 1-2 хвилини з обох боків.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies