Український кондитер та екс-суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати новорічне печиво. Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.
Печиво з прогнозами
Інгредієнти:
120 г білка (4 шт.)
120 г цукрової пудри (5 ст. л. з гіркою)
90 г борошна (3,5 ст. л. з гіркою)
80 г вершкового масла
цедра апельсина (або лимона)
Готуємо:
З'єднуємо білок із цукровою пудрою.
Розтоплюємо масло і додаємо до білка із цукровою пудрою, перемішуємо.
Додаємо цедру, борошно та перемішуємо до однорідної консистенції.
Перекладаємо у кондитерський мішок та відправляємо в холодильник на ніч.
Вмикаємо духовку до 180 градусів.
Відсаджуємо з мішка тісто у вигляді печива d 3 см на лист, вистелений пергаментом.
Розподіляємо печиво ложкою, щоб вийшли кола d 7-8 см.
Відправляємо випікатися в розігріту духовку – печиво по краю має зарум'янитися.
Дістаємо печиво з духовки, гарячим складаємо кожне навпіл, а потім ще раз навпіл і поміщаємо у склянки, щоб воно охололо.
Ховаємо у готове печиво записки із пророкуванням.
Тістечне безе "Ялинки"
Інгредієнти:
180 г білка
180 г цукру
180 г цукрової пудри
Готуємо:
Змішуємо білок, цукор та цукрову пудру. перемішуємо до однорідності.
Ставимо на парову лазню і тримаємо, перемішуємо, щоб цукор розчинився.
Збиваємо масу до стійких піків.
Перекладаємо до кондитерського мішка та за допомогою насадки "Закрита зірка", круглої насадки, "Сент-Оноре" "висаджуємо" ялинки.
Посипаємо ялинки різнобарвною крихтою, кокосовою стружкою або подрібненими горіхами і відправляємо меренгу сушитися в розігріту до 90 градусів духовку на 1,5-2 години.
Кокосове печиво
Інгредієнти:
200 гр кокосової стружки
60 гр білка (2 шт)
130 гр цукрової пудри
110 гр яблучного пюре або яблука, натертого на дрібній тертушці.
Готуємо:
Підготуємо яблуко: запікаємо його в мікрохвильовій печі або духовці, використовуємо м'якоть. Якщо немає часу – тремо на тертушці.
Поєднуємо яблучне пюре з білком.
Додаємо до пюре з білками кокосову стружку й цукрову пудру.
Вимішуємо маси, формуємо невеличкі конуси розміром із волоський горіх.
Випікаємо на деку в розігрітій до 160-165 градусів духовці до золотисто-коричневого кольору 20-25 хвилин.
Зберігати у герметично закритому контейнері або пакеті, щоб не пересохло.
Флорентійське печиво
Інгредієнти:
50 г меду (або сиропу глюкози) (1 ст. л.)
50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
40 мл вершків (30-35%) (3 ст. л.)
20 г вершкового масла (2 ст. л. без гірки)
80 г мигдальних слайсів (3 ст. л. з гіркою)
30 г в'яленої вишні (2 ст. л. з гіркою)
20 г гарбузового насіння (1 ст. л. з гіркою)
50 г шоколаду (чорного чи молочного)
Готуємо:
Включаємо духовку на 180 градусів.
У сотейник відправляємо мед, цукор, вершки та вершкове масло, перемішуємо. Ставимо на плиту і при постійному помішуванні прогріваємо, щоб цукор розчинився, знімаємо з плити.
Переливаємо масу в миску, додаємо мигдальні слайси, гарбузове насіння і вишню. Перемішуємо.
Випікаємо у силіконових формах, висота приблизно 1 см. Можна випікати і на пергаментному папері.
Відправляємо у розігріту духовку на 8-10 хвилин.
Виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
Викладаємо на пергамент та поливаємо розтопленим шоколадом.
Відправляємо у прохолодне місце, щоб "стабілізувався" шоколад.
Печиво з шоколадом та горіхами "Улюблене"
Інгредієнти:
150 г чорного шоколаду
70 г тростинного цукру (3 ст. л.)
100 г вершкового масла
80 г цукрової пудри (3 ст. л. з гіркою)
50 г яйця (1 шт.)
5 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
150 г обсмажених горіхів (мигдаль, фундук, волоський горіх)
1 г солі (щіпка)
200 г борошна (8 ст. л. з гіркою)
Готуємо:
Рубимо горіхи, попередньо обсмажені в духовці при 170 градусах протягом 12-15 хвилин.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies