7 жовтня
Завантажити ще

Ліза Глинська поділилася рецептами новорічного печива: кокосове, шоколадне та з прогнозами

Ліза Глинська поділилася рецептами новорічного печива: кокосове, шоколадне та з прогнозами
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екс-суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати новорічне печиво. Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.

Печиво з прогнозами

Інгредієнти:

  • 120 г білка (4 шт.)
  • 120 г цукрової пудри (5 ст. л. з гіркою)
  • 90 г борошна (3,5 ст. л. з гіркою)
  • 80 г вершкового масла
  • цедра апельсина (або лимона)

Готуємо:

  1. З'єднуємо білок із цукровою пудрою.
  2. Розтоплюємо масло і додаємо до білка із цукровою пудрою, перемішуємо.
  3. Додаємо цедру, борошно та перемішуємо до однорідної консистенції.
  4. Перекладаємо у кондитерський мішок та відправляємо в холодильник на ніч.
  5. Вмикаємо духовку до 180 градусів.
  6. Відсаджуємо з мішка тісто у вигляді печива d 3 см на лист, вистелений пергаментом.
  7. Розподіляємо печиво ложкою, щоб вийшли кола d 7-8 см.
  8. Відправляємо випікатися в розігріту духовку – печиво по краю має зарум'янитися.
  9. Дістаємо печиво з духовки, гарячим складаємо кожне навпіл, а потім ще раз навпіл і поміщаємо у склянки, щоб воно охололо.
  10. Ховаємо у готове печиво записки із пророкуванням.

Тістечне безе "Ялинки"

Інгредієнти:

  • 180 г білка
  • 180 г цукру
  • 180 г цукрової пудри

Готуємо:

  1. Змішуємо білок, цукор та цукрову пудру. перемішуємо до однорідності.
  2. Ставимо на парову лазню і тримаємо, перемішуємо, щоб цукор розчинився.
  3. Збиваємо масу до стійких піків.
  4. Перекладаємо до кондитерського мішка та за допомогою насадки "Закрита зірка", круглої насадки, "Сент-Оноре" "висаджуємо" ялинки.
  5. Посипаємо ялинки різнобарвною крихтою, кокосовою стружкою або подрібненими горіхами і відправляємо меренгу сушитися в розігріту до 90 градусів духовку на 1,5-2 години.

Кокосове печиво

Інгредієнти:

  • 200 гр кокосової стружки
  • 60 гр білка (2 шт)
  • 130 гр цукрової пудри
  • 110 гр яблучного пюре або яблука, натертого на дрібній тертушці.

Готуємо:

  1. Підготуємо яблуко: запікаємо його в мікрохвильовій печі або духовці, використовуємо м'якоть. Якщо немає часу – тремо на тертушці.
  2. Поєднуємо яблучне пюре з білком.
  3. Додаємо до пюре з білками кокосову стружку й цукрову пудру.
  4. Вимішуємо маси, формуємо невеличкі конуси розміром із волоський горіх.
  5. Випікаємо на деку в розігрітій до 160-165 градусів духовці до золотисто-коричневого кольору 20-25 хвилин.
  6. Зберігати у герметично закритому контейнері або пакеті, щоб не пересохло.

Флорентійське печиво

Інгредієнти:

  • 50 г меду (або сиропу глюкози) (1 ст. л.)
  • 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
  • 40 мл вершків (30-35%) (3 ст. л.)
  • 20 г вершкового масла (2 ст. л. без гірки)
  • 80 г мигдальних слайсів (3 ст. л. з гіркою)
  • 30 г в'яленої вишні (2 ст. л. з гіркою)
  • 20 г гарбузового насіння (1 ст. л. з гіркою)
  • 50 г шоколаду (чорного чи молочного)

Готуємо:

  1. Включаємо духовку на 180 градусів.
  2. У сотейник відправляємо мед, цукор, вершки та вершкове масло, перемішуємо. Ставимо на плиту і при постійному помішуванні прогріваємо, щоб цукор розчинився, знімаємо з плити.
  3. Переливаємо масу в миску, додаємо мигдальні слайси, гарбузове насіння і вишню. Перемішуємо.
  4. Випікаємо у силіконових формах, висота приблизно 1 см. Можна випікати і на пергаментному папері.
  5. Відправляємо у розігріту духовку на 8-10 хвилин.
  6. Виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
  7. Викладаємо на пергамент та поливаємо розтопленим шоколадом.
  8. Відправляємо у прохолодне місце, щоб "стабілізувався" шоколад.

Печиво з шоколадом та горіхами "Улюблене"

Інгредієнти:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 70 г тростинного цукру (3 ст. л.)
  • 100 г вершкового масла
  • 80 г цукрової пудри (3 ст. л. з гіркою)
  • 50 г яйця (1 шт.)
  • 5 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
  • 150 г обсмажених горіхів (мигдаль, фундук, волоський горіх)
  • 1 г солі (щіпка)
  • 200 г борошна (8 ст. л. з гіркою)

Готуємо:

  1. Рубимо горіхи, попередньо обсмажені в духовці при 170 градусах протягом 12-15 хвилин.
  2. З'єднуємо горіхи, шоколад, цукор тростини, цукрову пудру, розпушувач, сіль і борошно. Перемішуємо.
  3. Додаємо кубики холодного вершкового масла, яйця. перемішуємо.
  4. Формуємо з тіста ковбаску діаметром 4 см, загортаємо у харчову плівку, прибираємо в холодильник на 1 годину.
  5. Знімаємо плівку з ковбаски, нарізаємо шматочки завтовшки 1,5-2 см.
  6. Формуємо печиво, викладаємо на лист з пергаментом. Відправляємо випікатися у розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.

Новини по темі: рецепти