Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати жульєн із куркою та грибами. Рецептом вона поділилася в Інстаграм.
Інгредієнти:
400 г курячих стегон (3-4 шт)
400 г грибів (8 шт. середніх)
1 цибулина
сіль
перець
100 г твердого сиру
рослинна олія
Соус Бешамель:
15 г вершкового масла
15 г борошна
250 мл вершків (жирністю 10-20%)
сіль
мускатний горіх
Готуємо:
Начинка:
Нарізаємо гриби та курку невеликими шматочками.
Чистимо і режим цибулю дрібними кубиками.
Обсмажуємо цибулю та гриби на рослинній олії.
Коли сік випарується, додаємо шматочки курки. Потім, солі, перчимо, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Соус Бешамель:
Відправляємо в сотейник вершкове масло, як воно розтопитися - додаємо борошно і перемішуємо, вийде паста ру.
Прогріваємо ру ще 1 хвилину і додаємо холодні вершки, спочатку 1/3 і потім решту.
При постійному помішуванні доводимо до кипіння соус, тримаємо на плиті ще 30-40 секунд і знімаємо з плити.
Додаємо сіль та мускатний горіх, перемішуємо. Соус готовий.
Жульєн:
З'єднуємо соус Бешамель з куркою та грибами.
Перекладаємо жульєн у керамічні форми діаметром - 12 см, висотою - 3-3,5 см. Посипаємо тертим сиром.
Відправляємо форми в розігріту до 200 градусів духовку в режимі гриль або конвекція, до утворення золотистої скоринки.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies