Заливаємо алкоголем та даємо настоятися 40 хвилин.
Перекладаємо в сотейник, додаємо апельсиновий сік, корицю і бадьян, доводимо до кипіння і томимо на слабкому вогні 30 хвилин*.
Знімаємо з вогню, додаємо часточки апельсинів або мандаринів, даємо охолонути.
Подаємо в креманках або на спільному блюді, щедро накривши шапочкою з морозива і прикрасивши м'ятою.
Пиріг з вишнею та волоськими горіхами. Фото: Shutterstock, Globallookpress.
Пиріг з вишнею та волоськими горіхами
ТРЕБА (на 8 - 10 порцій):
6 яєць
360 г борошна
250 г мелених волоських горіхів
300 г замороженої вишні без кісточок
100 г цукру
400 г білого шоколаду
10 г розпушувача
150 г вершкового масла
дрібка солі
2 ст. ложки цукрової пудри.
ГОТУЄМО:
Вершкове масло та поламаний білий шоколад розтоплюємо на водяній бані в однорідну масу.
Яйця збиваємо із сіллю та цукром.
Додаємо мелені волоські горіхи, просіяне борошно та розпушувач. Ретельно розмішуємо.
Розбірну форму змащуємо олією та припудрюємо борошном (або застеліть пергаментом) та виливаємо тісто.
Викладаємо по поверхні вишню.
Випікаємо 40 хвилин за температури 170 °С.
Даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою.
Шоколадний крем із фісташками. Фото: Shutterstock, Globallookpress.
Шоколадний крем із фісташками
ТРЕБА (на 4 порції):
200 г темного чи білого шоколаду
250 мл жирних вершків (33%)
100 г фісташок
3 яйця.
ГОТУЄМО:
Вершки розігріваємо в сотейнику, трохи не доводячи до кипіння.
Жовтки збиваємо і поступово вводимо гарячі вершки, помішуючи.
Переливаємо в сотейник та розігріваємо майже до кипіння.
Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, заливаємо його вершково-жовтковою масою, даємо настоятися кілька хвилин, щоб шоколад розтанув.
Даємо крему охолонути, розливаємо по креманках і прикрашаємо фісташками.
Зірки. Фото: Shutterstock, Globallookpress.
Зірки
Ще один варіант найпопулярніших цукерок. Але ми відійдемо від традиційних кульок та займемося творчістю. "Всі люди як люди, а я суперзірка!".
ТРЕБА (на 8-10 порції):
1 склянка волоських горіхів або насіння соняшника або їх суміш 50/50
10 - 12 фініків без кісточки
1 – 2 ст. л. какао-порошку.
ГОТУЄМО:
Мелимо в блендері горіхи, додаємо фініки та какао-порошок і все змішуємо.
Масу, що вийшла, качалкою розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см і за допомогою форм видавлюємо зірки.
Зберігаємо в холодильнику.
Шоколадний мус з авокадо. Фото: Shutterstock, Globallookpress.
Шоколадний мус із авокадо
Не дивуйтеся, дивлячись на склад, – у цьому рецепті все доречно. Авокадо та банан дадуть кремову в'язкість, а какао зрівняє їх за смаком. Ось побачите, мус вас не розчарує!
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies