Кондитер та екс-суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святковий торт "Червоний оксамит" та "Рафаелло". Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.
Інгредієнти для "Червоного оксамиту":
Бісквіт (розрахунок на форму 16 см):
2 яйця
170 г цукру
150 г кефіру
70 г вершкового масла
3 г розпушувача
3 г харчової соди
5 г какао-порошку
200 г борошна
водорозчинний барвник (полуниця + малина)
Полунична начинка (розрахунок на 2 форми 14 см):
200 г полуничного пюре
20 г лимонного фрешу
50 г цукру
12 г кукурудзяного крохмалю
6 г желатину + 30 мл води
Крем-чіз (розрахунок на форму 16 см):
150 г маскарпоне
250 г крем-сиру
400 мл вершків
100 г цукрової пудри
Для декору:
свіжа полуниця
м'ята
Готуємо:
Включаємо духовку на 165 градусів, режим "Конвекція" або "Низ-конвекція".
Відправляємо в чашу комбайна яйця, цукор, барвник. Збиваємо до максимально стійкої піни.
Розтоплюємо в мікрохвильовій печі вершкове масло і відправляємо його в чашу комбайна.
Додаємо кефір, делікатно перемішуємо.
З'єднуємо борошно, розпушувач, соду та какао.
Відправляємо суху частину, просіявши через сито, в чашу комбайна.
Повертаємо дно кільця фольгою, переклавши тісто у форму. Ставимо зверху на форму вантаж.
Відправляємо випікатися у розігріту до 165 градусів духовку на 40 хвилин.
Даємо бісквіту повністю охолонути у формі, форму обертаємо харчовою плівкою та відправляємо на ніч у холодильник.
Крем:
Замочуємо желатин водою, перемішуємо, залишаємо набухати на 10-15 хвилин.
З'єднуємо полуничне пюре та цукор з крохмалем, перемішуємо.
Додаємо лимонний фреш, перемішуємо.
Стаємо на середній вогонь, і помішуючи, заварюємо крохмаль.
Знімаємо з вогню, додаємо в сотейник набряклий желатин, перемішуємо.
Затягуємо дно двох кілець харчовою плівкою, борти форм прокладаємо всередині бордюрною стрічкою.
Розливаємо масу формами, даємо охолонути.
Відправляємо у холодильник на кілька годин.
Крем та складання торта:
Додаємо у чашу всі інгредієнти, збиваємо до стійких піків.
Знімаємо форму з бісквіту, розрізаємо поперек на 4 коржі.
Перекладаємо 2/3 частини крему в мішок кондитерський без насадки.
Викладаємо крем по спіралі від центру до краю на 1 корж, розподіляємо.
Робимо з крему коржа борт, укладаємо полуничну начинку.
Викладаємо зверху крем та 2 корж.
Викладаємо також крем, а потім полуничну начинку і 3 корж.
Закриваємо верх і боки торта крему, вирівнюємо.
Робимо крихту з коржа бісквіту, що залишився, і декоруємо боки торта.
Перекладаємо частину крему, що залишилася, в кондитерський мішок "Сент-Оноре".
Прикрашаємо торт кремом, залишивши в центрі заглиблення.
Викладаємо в центр торта шматочки свіжої полуниці, прикрашаємо м'ятою.
Інгредієнти для "Рафаелло":
Кокосовий бісквіт (на форму діаметром 16 см):
3 яйця
150 г борошна
110 г цукру
30 г кокосової стружки
4 г розпушувача
Кокосовий крем на форму діаметром 16 см:
250 мл кокосового молока
150 г кокосового молока, що згущує|згущає|
300 мл кокосових вершків
7 г желатину + 35 мл води
Готуємо:
Включаємо духовку на 165 градусів у режимі "Конвекція".
Збиваємо яйця та цукор до щільної маси.
Змішуємо муку|борошно| з розпушувачем, відправляємо в яєчну масу, перемішуємо.
Додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
Виливаємо у форму та відправляємо у розігріту духовку на 35-40 хвилин.
Розрізаємо бісквіт вздовж на три рівні частини.
Крем:
Замочуємо желатин у воді кімнатної температури, залишаємо на 10-15 хвилин.
змішуємо кокосове молоко і кокосове згущене молоко і прогріваємо до ширяння на середньому вогні.
Додаємо до молока желатин, перемішуємо.
Переливаємо основу крему в миску, накриваємо плівкою в контакт, прибираємо в холодильник на кілька годин, потім розминаємо до однорідної консистенції.
Збиваємо кокосові вершки та з'єднуємо з основою, перемішуємо.
Збираємо торт:
Викладаємо ацетатну плівку вздовж борту форми діаметром 18 см.
Кладемо на дно форми нижній корж, просочуємо його кокосовим молоком.
зверху змащуємо кремом, заповнюючи простір у формі між формою та коржем.
Укладаємо таким же чином ще 2 коржі.
Забираємо торт у холодильник на 4-5 годин.
Знімаємо форму та плівку з торта.
Декоруємо борти торта до середини мигдальними пластівцями, зверху присипавши кокосовою стружкою.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies