Незвичайні рецепти для новорічного столу: пудинг, сирні Діди морози та шуба-роли
2 грудня 2021 09:000
Фото: фотобанк Лорі, Fotolia/PhotoXPress.ru
Святковий пудинг
ТРЕБА (на 8 порцій):
150 г фініків
150 г кураги
150 г горіхів пекан
75 імбирних цукатів
1 маленька гілочка свіжого розмарину
150 г сушеної журавлини
150 г ізюму
150 топленого нутряного яловичого жиру
150 г борошна
75 г товчених сухарів
200 мл молока
1 яйце
1 мандарин
патока
50 мл віскі або коньяк для фламбування
вершкове масло для змащування форми
ГОТОВИМО:
1,5-літрову миску змащуємо вершковим маслом.
Видаляємо кісточки з фініків і дрібно-дрібно нарізаємо (можна блендером).
Подрібнюємо також курагу, пекан, імбирні цукати та розмарин.
Все це кладемо в чисту миску, додаємо журавлину, родзинки (промийте при необхідності), жир, борошно, сухарі та молоко.
Розбиваємо туди яйце, натираємо цедру мандарина і видавлюємо сік. Все добре перемішуємо і перекладаємо в змащену маслом миску.
Вирізаємо з пергаменту коло діаметром миски і накриваємо суміш як кришкою. Зверху закриваємо миску двома шарами фольги та обв'язуємо кулінарним шпагатом, сформувавши ручку, щоб було зручно переносити миску у велику каструлю.
Переносимо миску в каструлю і наливаємо в неї воду, щоб вона доходила принаймні до середини миски.
Варимо 4:00 на тихому вогні, при необхідності підливаючи в каструлю окріп.
Після закінчення часу виймаємо миску, знімаємо фольгу і акуратно перевертаємо пудинг на блюдо сервіровки.
Присмачуємо пудинг патокою. У розігріту сковороду виливаємо стос віскі або коньяку (витягнутою рукою, максимально відсунувшись від плити!). У сковороді спалахне полум'я. Обережно перелийте алкоголь на пудинг. Не бійтеся, полум'я швидко згасне (але будьте обережні!). Це надасть пудингу додаткового аромату.
Кабачок, морква, солодкий перець, цибулю і половину сиру ріжемо дрібними кубиками, зсипаємо в одну миску, б'ємо туди яйце, солимо-перчимо, додаємо уцхо-сунелі, перемішуємо.
Усередині шматків філе довгим гострим ножем робимо кишеньку і начиняємо її. Краї скріплюємо зубочистками. Зверху філе солимо і перчимо.
Філе поміщаємо у форму для запікання, у форму наливаємо півсклянки води. Запікаємо 20 - 30 хвилин при 200 ° С, періодично поливаючи соком, що виділився.
Посипаємо грудки сиром, що залишився, і запікаємо ще 5 хвилин.
Остуджуємо, нарізаємо скибочками, подаємо.
Сирні Діди Морози з помідорів. Фото: фотобанк Лорі, Fotolia/PhotoXPress.ru.
Сирні Діди Морози з помідорів
ТРЕБА (6 порцій):
12 помідорів чері
200 г напівтвердого сиру
4 зубчики часнику
200 г майонезу
12 горошин червоного перцю
24 гвоздики
ГОТОВИМО:
Томати миємо, сушимо, зрізаємо верхівку і чайною ложкою видаляємо м'якоть. Якщо помідорки не стоять рівно, зріжте тонкий шар з денця.
Натираємо сир, давимо часник.
Змішуємо сир, часник та трохи майонезу.
Гострим ножем вирізаємо на помідорах трикутнички на місці бороди.
Фаршируємо помідорки із гіркою.
Видавлюємо майонез, формуючи бороду.
Накриваємо шапочкою, робимо помпон з майонезу, з перцю та гвоздики – очі та носи.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies