Деякі овочі допомагають зберегти добрий зір та знизити ризик розвитку захворювань, що знижують здатність бачити. Включивши ці п'ять бюджетних продуктів, людина може поліпшити здоров'я очей.
Яєчні жовтки багаті на вітаміни для підтримки гарного зору, пише медичний портал. Яєчний жовток містить вітамін А (захищає рогівку), лютеїн та зеаксантін (знижують ризик розвитку дегенерації жовтої плями або глаукоми), цинк (сприяє кращому зору при поганому освітленні)).
Жирні кислоти допомагають зберегти здоров'я сітківки та покращити зір. А деякі дослідження показують, що регулярне споживання риби може запобігти дегенерації жовтої плями або глаукоми. Причому, говорячи про користь риби, фахівці не говорять виключно про горбушу, лосос і осетр. Вводьте в раціон оселедець чи скумбрію – ці види риби цілком доступні. Дієтологи впевнені: у тому, що українці їдять мало риби, винні не стільки високі ціни та низькі зарплати, скільки харчові уподобання, небажання стежити за здоров'ям та змінювати звички.
Про те, що морква покращує зір, ми знаємо змалку. Вона містить велику кількість вітаміну А та бета-каротину, які допоможуть зберегти здоров'я очей.
Капуста багата на антиоксиданти, які допомагають знизити ризик розвитку серйозних захворювань очей, таких як катаракта і дегенерація жовтої плями.
Вітамін С підтримує здоров'я кровоносних судин в очах, що дуже важливо для їхнього здоров'я.