5 листопада
Завантажити ще

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом найніжнішого тірамісу

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом найніжнішого тірамісу
Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Суддя проекту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати найпопулярніший десерт - тірамісу. Рецепт від кулінара опублікували в інстаграм-акаунті "МайстерШеф".

Інгредієнти:

  • 300 мл дуже міцної кави (еспресо) кімнатної температури
  • 90 мл лікеру Grand Marnier/Куантро (можна замінити апельсиновим фрешем)
  • 40-45 шт. печива "дамські пальчики" (савоярді)
  • 450 г сиру маскарпоне холодної чи кімнатної температури
  • 60 мл темного рому (за бажанням)
  • 4 великі яйця, розділені на білки і жовтки
  • 100 г цукру (розділити на дві частини)
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 480 мл жирних вершків (30%)
  • 1/8 ч. л. солі
  • какао

Готуємо:

  • Змішайте еспресо та лікер Grand Marnier/Куантро.
  • Візьміть половину печива і додайте в цю суміш на кілька секунд (воно не повинно стати м'яким), після чого щільно викладіть його на дно великої скляної форми 20 на 30 см.
  • Зробіть крем із маскарпоне: ручним блендером або міксером із силіконовою насадкою збийте сир із ромом на середній швидкості до однорідності.
  • В іншій мисці на водяній бані збийте жовтки і 50 г цукру в піну, не дайте жовткам зваритися (всього збивайте до 5 хвилин). Зніміть і відразу влийте у сирну суміш. Збивайте на середній швидкості до однорідності.
  • Збийте вершки з ваніллю ручним блендером або вінчиком на середньо-високій швидкості (3-4 хвилини). Акуратно додайте вершки до суміші маскарпоне.
  • Чистою насадкою-вінчиком збийте білки із сіллю на середньо-високій швидкості до піни (приблизно 1 хвилину), збільшіть швидкість і поступово додайте 50 г цукру. Збивайте ще 4-5 хвилин і додайте маскарпоне в крем.
  • Викладіть половину крему маскарпоне рівномірно на шар печива.
    Додайте все печиво, що залишилося, в кавову суміш і викладіть зверху на крем маскарпоне, дуже обережно натискаючи, щоб шар був щільним. Зверху викладіть шар крему маскарпоне, поставте в холодильник, не закриваючи, на 2-3 години.
  • Через сито посипте десерт гарним шаром какао, протріть форму та поставте в холодильник під плівку на всю ніч.

Подавайте з ягодами та м'ятою. Зберігайте десерт у холодильнику не більше 3 днів.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від МастерШеф СТБ (@masterchefstb)

Новини по темі: рецепти