30 грудня
Завантажити ще

Переможницею шоу "МастерШеф-14" стала 23-річна флористка із Луганська

Переможницею шоу
Фото: instagram.com/masterchefstb/stb.ua

Переможницею 14-го сезону "МастерШеф" стала кулінар-аматор Наталка Нікішина. У суперфіналі кулінарного шоу учасниця здивувала суддів Ектора Хіменес-Браво, Ольгу Мартиновську та Володимира Ярославського оригінальною подачею та смаком страв, а також задіяла навички, яким навчилася за 18 тижнів проєкту. Про це повідомляється на офіційній сторінці шоу у соцмережах.

У фіналі дівчина боролася за перемогу з Аннет Вовк, Крістіною Брзак та Анастасією Завадською. У першому конкурсі кулінари поділилися на пари і кожна з дівчат мала приготувати однакову страву, але презентувати свою індивідуальну порцію. Наталка та Анастасія готували перепілку а-ля Рішельє, а Аннет та Крістіна – класичну італійську лазанью. Після цього етапу зі змагання за головний кубок вибули Аннет та Крістіна.

За правилами проєкту, у наступному етапі суперфіналістки Наталка та Анастасія подавали суддям сет із трьох страв, об'єднаних однією концепцією, які приготували за три години: закуску, основну страву та десерт.

Наталка обрала концепцію про локальні продукти, щоб подякувати фермерам. Дівчина хотіла донести, що у непростий для країни час кожен має цінувати маленькі бізнеси, господарства, тож на фінал взяла овочі на фермах. Наприклад, моркву, яку обрала суперфіналістка, вирощують лише в одному господарстві України.

Як закуску учасниця подала крем із підкопченого баклажана, конфі та пармезаном, рапани в глазурі із квасу та компресовані томати. Основна страва - морква сувід і стейк із сома, а на десерт - абрикосовий тарт із соняшниковим праліне, абрикосовий курт та конфі з аґрусу.

У суперфіналі Наталка обрала концепцію про локальні продукти Фото: stb.ua

У суперфіналі Наталка обрала концепцію про локальні продукти Фото: stb.ua

Анастасія об'єднала всі три страви концепцією про віру та в її основу заклала три слова: "Запал, підпал та іскра". На закуску (запал) дівчина подавала рублену телятину з рибним соусом, з перепелиними яйцями та аспарагусом. Основною стравою (підпал) у неї було м'ясо каре з соусом, а на десерт (іскра) - брауні з перцевим морозивом і соусом.

Анастасія поєднала всі три страви концепцією про віру Фото: stb.ua

Анастасія поєднала всі три страви концепцією про віру Фото: stb.ua

Що відомо про переможницю

Наталці Нікішиній 23 роки. Дівчина родом із Луганська, але вже понад 10 років проживає у Києві. Працює флористом, займається вокалом та дуже любить готувати. Під час поїздки до мами в гості до Ірландії її родичка не могла замовити смачний торт, тож Наталка дала собі слово: якщо зробить смачний десерт – відправить заявку на кастинг "МастерШеф".

Новини по темі: "МастерШеф"