Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко розповів про свій заробіток у воєнний час. В інтерв'ю YouTube-проєкту "Це ніхто не буде дивитися" Клопотенко зазначив, що про його фінансовий успіх говорити рано, оскільки на даний момент його бізнес не капіталізується.
– Я не вважаю, що я фінансово успішний, але це така цікава річ. Існують ресторани - це все бізнеси, а в мене такі бізнеси, які побудовані на моєму обличчі. Це, на жаль, означає, що вони не капіталізуються, – поділився шеф-кухар в інтерв'ю Еммі Антонюк.
За словами Клопотенка, він має 3 ресторани та бар, а ще приміщення, де готують їжу для людей, без залів для сидіння, але на прибуток від цього бізнесу дуже впливає його власний бренд, його соціальні прояви та сайт. У майбутньому він також хоче запустити декілька бізнесів, пов'язаних із виготовленням харчової продукції, щоб надалі вони приносили прибуток.
- Якщо я завтра захочу все продати і поїхати на Мальдіви, то я не маю нічого. Але поки я є і воно все є, то начебто звучить, що маю безліч ресторанів, - уточнив Євген. – На місяць я отримую десь від 300 до 800 тисяч гривень. Буває й таке, що отримую 500 тисяч. Але це все змінюється... Зарплатний фонд у моєму бренді лише 1,5 мільйона гривень.
Шеф-кухар також наголосив, що щомісяця він активно допомагає ЗСУ своїми донатами.
– У середньому я доначу 100-150 тисяч гривень на місяць, – підсумував ресторатор.
Клопотенку 37 років. Він переможець 5-го сезону кулінарного шоу "МайстерШеф". У 2019 році став співзасновником київського ресторану української кухні "Сто років тому вперед", а 2021-го - розробив нове шкільне меню зі 160 страв з ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Він також був одним з ініціаторів включення українського борщу до списку світової культурної спадщини. У липні 2022 року українська страва була внесена до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.