Завантажити ще

Учасниця "МайстерШеф. Битва сезонів" Анастасія Кобиляцька: Не можу сказати, що я проста, як "п'ять копійок", але дуже адекватна

Учасниця
Фото: СТБ

У четвертому випуску кулінарного шоу "МайстерШеф. Битва сезонів" проект залишила переможниця "МайстерШеф. Кулінарний випускний" та учасниця "МайстерШеф. Професіонали-2" Анастасія Кобиляцька. "КП" в Україні" розпитала її про участь у шоу, хейт та найнезвичайніші десерти.

Участь у "Битві сезонів" була під питанням

- Анастасія, вас можна назвати рекордсменом "МайстерШеф", ви брали участь у проекті тричі. Чому вирішили знову спробувати свої сили у проекті?

- Мені здається, що коли підняти історію, то я єдина людина, яку "МайстерШеф" зростив (посміхається). Третій раз для мене був найбільш хвилюючим... Ти знаєш, що на тебе чекає і які будуть емоції, але й гадки не маєш, який формат очікувати від "Битви сезонів". Я ніколи не думала, що стоятиму пліч-о-пліч з Белодєдом, який мене вчив, і битися з Павою, за якого вболівала. Але чому б не спробувати? Я дотримуюсь політики, що такого шансу може більше й не бути, і я за те, щоб спробувати себе ще раз.

А взагалі, мене на "Битві сезонів" могло і не бути. У період, коли мене запросили взяти участь, кондитери з цеху звільнилися з поважної причини, а я тільки-но запустила виробництво і не могла підставити своїх керівників. Тоді я стала на роздоріжжі: з одного боку - 10 хвилин, як усі пішли, а з іншого - у мене з'явився шанс розвиватися. Я швидко взяла волю у кулак і зрозуміла, що все складеться найкращим для мене чином: я швидко знайшла та навчила людей, перейшла на дистанційне управління, паралельно брала участь у проекті.

- Ви перемогли у "підлітках", брали участь у "професіоналах" та "Битві сезонів". Який проект вам найбільше запам'ятався?

- Емоційно можу сказати, що всі три проекти різні. Якщо на "підлітках" я всього боялася і була суперневпевнена у собі, зі мною поряд завжди була мама, яка тримала мене у шорах, то на участь у "професіоналах" я пішла у 19 років, було не так хвилююче. Я тоді думала, що вже сформувалася, і вважала себе професіоналом. П'яту швидкість увімкнула – і поїхали (посміхається). А "Битва сезонів" для мене була душевною. Якщо у минулі сезони я була дуже знервованою, то тут спіймала дзен до всього, що зі мною відбувалося. Навіть той чорний фартух, навіть той самий виліт. Я все одно це все сприймаю із вдячністю, бо зі мною це сталося. Так, мені не вистачило якихось знань і мене на цьому підловили, але це лише стимул рухатись далі. І, що найкраще, це те, що я познайомилася з крутими людьми і знову побачила всю знімальну групу.

- З ким із учасників наразі спілкуєтеся?

- Я спілкуюся практично з усіма. Насправді це дуже несподівано, але з багатьма в мене залишилися теплі стосунки. Найбільше, мабуть, спілкуюся з Білодєдом, він також живе у Харкові. Він допомагає мені розвиватися. Нещодавно з ним їздили до Києва на підписання Маніфесту української кухні, адже наш світ харчовиків  дуже тісний.

""Я вилетіла через незнання речей, які, за фактом, прямо не впливають на мої кулінарні здібності""

- На "битві чорних" ви сказали, що не слухатимете балкон. Пошкодували про своє рішення?

- Я прийняла це рішення навмисне, зробивши висновки з минулих випусків. Наприклад, коли Сашко Кривець допомагав Серафиму, але він його навіть не просив. Тільки Сашко стояв на балконі, а Серафим – ні. Мені не хотілося, щоб хтось міг бути винен у моєму програші, а потім собі ще й докоряв. Я вважаю, що ми всі дорослі люди, професіонали, і нам слід відповідати за свої слова та помилки. Краще я вилечу сама, за своїми знаннями, і розумітиму, що чогось не знаю, у мене буде стимул, ніж я всіх послухаю і прослизну за рахунок інших. Все було чесно.

- Як вважаєте, чому у вас не вийшли страви? Ви писали, що конкурс був просто "не вашого формату".

- Географія, історія та логіка – це не зовсім предмети мого формату. У географії я обізнана, коли подорожую (посміхається). Тоді я запам'ятовую і дати, і прапори. Але коли я просто читаю книгу, то, як зазвичай кажуть, "бачу фігу" і не розумію, для чого мені це потрібно (посміхається). Через це я зрозуміла, що все, проліт, як тільки-но почала відкривати п'яту коробку.

- Деякі глядачі писали у коментарях, що піти мала Наташа, а не ви... Як ставитеся до цього?

- Це спірне питання. На "битві чорних" тебе оцінюють лише за цим конкурсом, а не за минулими крутими стравами. За фактом - так, Наташу теж могли сміливо вигнати, бо вона як мінімум дослухалася порад учасників, але, з іншого боку, мені теж можна поставити це запитання, мовляв, чому я не відгукнулася на допомогу Пави, Білодєда, Сашка. Чому ти раптом вирішила по-чесному програти? (Усміхається.)

- Прикро було покинути шоу, не дійшовши хоча б до десятки? На проекті залишилися учасники, які раніше здебільшого брали участь у "аматорах".

- Звісно, для мене це було дуже рано. То був той мінімум, який я собі поставила. І те почуття, коли ти щодня працюєш як кінь, увесь час навчаєшся і проводиш майстер-класи, і тут вилітаєш через якусь географію, логіку та історію… Мені не було б прикро, якби я вилетіла через " кондитерку", бо я тоді б зрозуміла, що треба ще щось підучити. Але я вилетіла через незнання речей, які фактично не впливають на мої кулінарні здібності. Але після бійки кулаками не махають. Я не збиралася плакати, а вдячна за цей шанс.

На

На

"Можливо, в деяких учасниках, якщо говорити про жіночу стать, прокидалася заздрість"

- На проекті учасники часто не хотіли брати вас до однієї команди через характер. Як ви ставилися до цього?

- Мені в обличчя ніхто нічого не казав. Для того щоб зрозуміти людину, потрібно з нею поспілкуватися, а не просто покривати її непристойними словами за спиною. Мене могли судити лише за "підлітками" та "професіоналами". Збоку я здавалася дуже грубою, що й ціни собі не складу, хоча все не так… Я не можу сказати, що я проста, як "п'ять копійок", але можу сказати, що я приземлена і дуже адекватна. До мене учасники, навпаки, завжди підходили та говорили, що я змінилася, вмію працювати у команді, слухати та чути. Можливо, в деяких учасниках, якщо говорити про жіночу стать, прокидалася заздрість. Що я у свої 21 вирішила випробувати долю на "Битві сезонів", а вони у цьому віці боялися зробити якийсь крок.

- Щодо жіночої статі – під час конкурсів деякі учасниці критикували вашу поведінку, зовнішній вигляд. Через це траплялися конфлікти за кадром?

– За кадром жодних конфліктів не було. Мій зовнішній вигляд частіше критикували Катя Велика та Ната Петрик, але це люди не мого формату. Вони мені не близькі за спілкуванням, світоглядом. І я вважаю, що кожна людина має право одягатися, як вона хоче, і вірити, у що вона хоче, - це вибір кожного. І я не думаю, що було гарно з їхнього боку обговорювати мій зовнішній вигляд. Вони, звичайно, можуть це робити, але я за те, щоб все говорити в обличчя. Проте мене їхні слова не зачіпали, я не стодоларова купюра, щоб подобатися всім. І мені байдуже, що про мене говорять інші.

"Можу зі сміливістю сказати, що не кожен у 40-50 років переживає такі емоції, які пережила я"

- Ви активний користувач соцмереж. Самі створюєте контент, робите фотографії?

- Я сама всім займаюся і ніколи не вдавалася до "накруток" підписників, у мене завжди все прозоро (усміхається). Раніше у мене був iPhone 8, але я купила собі 13 ProMax і вважаю це за раціональне вкладення грошей. Тому що Інстаграм – це також моя робота, моє обличчя, люди люблять гарні фотографії та відео. Менеджера не наймаю, бо люблю сама спілкуватися з людьми, виставляти та монтувати цікавий контент. Мене також часто хвалять рекламодавці, кажуть, що все роблю нативно, за фактом, ніби знімаю серіал (усміхається). Можливо, коли стане більше підписників, то найму помічника, але поки що все сама.

- У вас є сторінки у соцмережах. Чи не плануєте відкрити і YouTube-канал?

- Я планую його відкрити вже років зо два. Але я вирішила запустити кондитерський цех, зрозуміла, що не зможу розпорошуватися. Потрібно все доводити до кінця. Наразі цех правильно працює, проте вільного часу у мене більше не стало (посміхається). Але я планую купити спеціальне підсвічування і пробуватиму себе на YouTube. Я навіть думала найняти команду, проте зрозуміла, що люди полюбляють домашніший формат.

- Чи часто пишуть негативні коментарі? Як реагуєте на хейтерів?

- Я дуже вдячна своїм хейтерам та їхнім негативним коментарям, яких дуже багато. І коли їх читаю, розумію, що я молодець і все роблю правильно, я на вірному шляху. Мені тільки-но виповнився 21 рік, а я вже скрізь побувала і пройшла чимало випробувань. Можу зі сміливістю сказати, що не кожен у 40-50 років переживає такі емоції, які пережила я. Або як пишуть: "Ой, напевно, корона вище голови! Щодня їсть лобстерів та устриці, роз'їжджає на таксі! Що вона взагалі про себе думає?" І я така, вдих – видих: а ви взагалі знаєте, з чого починався мій шлях? Я просто не люблю скаржитися, але якщо підняти історію, він був тернистим, у мене не багаті батьки, мені не дали мільйон доларів і не сказали" "Йди".

Хотіла б спробувати себе в ролі ведучої кулінарного проекту

- Чим займаєтесь після проекту?

- Після проекту я довго не засмучувалася та поїхала відпочивати до Карпат, а потім до Одеси, а згодом уже повернулася до Харкова (посміхається). Наразі продовжую працювати шеф-кондитером,  проводжу майстер-класи, веду блог. У мене є плани з приводу кулінарії, тому максимум робитиму  для того, щоб розвивати українські десерти та кухню. У мене також є мрія – спробувати себе у ролі ведучої кулінарного шоу. Було б чудово, якби "МайстерШеф" запустив ще один сезон із "підлітками" і якби я могла спробувати себе в цьому амплуа (посміхається).

- Ви часто публікуєте фото своїх робіт, наприклад, нещодавно запостили торт у вигляді стейку. Який незвичайний десерт вам доводилося готувати?

- Всі ми дорослі люди, і було в мене одне замовлення... Значить, торт "Чоловічі труси" і торт "Чоловічий статевий орган" для дівич-вечора, який я не просто зліпила, а вирішила повеселити дівчат (сміється). Я пішла до аптеки і купила крапельницю, змішала кукурудзяні палички та маршмеллоу, все обліпила, зверху був шар із мастики. До крапельниці приєднала шприц, в якому змішала згущене молоко з водою, і поставила все на торт. І коли дівчата дарували цей торт своїм подружкам, вони підійшли і натиснули на цей шприц, ну, і їх обризкало "згущеним молоком з водичкою" (сміється).

- Шанувальники проекту також цікавляться вашим особистим життям. Ви заміжня?

- Ні, я незаміжня і не перебуваю у стосунках. Я зрозуміла, що для всього свій час, і не зациклююсь на цьому питанні. Навчаюся, розвиваюся, знайомлюся з протилежною статтю, але не ставлю собі заміжжя як самоціль. Тому якщо вийде раніше 25-27 років, як я це собі в голові намалювала, то здорово, але якщо пізніше, то нехай буде так.

Новини по темі: Інтерв'ю "МастерШеф"