У третьому випуску кулінарного шоу "МастерШеф. Битва сезонів" проект залишив учасник "МастерШеф. Професіонали" Дмитро Шевченко, що також відомий глядачам як Шева Дімарик. " КП в Україні" поговорила з ним про проект, реп-музику та запитала, як він ставиться до порівняння з "бандитом".
- Дмитре, шанувальники проекту були приємно здивовані, коли дізналися про вашу участь. Чому вирішили знову повернутись на кухню "МастерШеф"?
- Це була така історія… Влітку у мене стався сильний нервовий зрив. У мене був свій бізнес, я займався кондитеркою, її продажем у кафе. Але трапився локдаун – і все пішло нанівець. Два тижні у мене була депресія, і я вирішив, що все закінчую з кулінарією та готівлею. Я здався і вирішив змінити професію. І тут виходжу на балкон зателефонувати щодо роботи, і… мені дзвонять із СТБ, пропонують взяти участь у новому сезоні. Ну, я вважаю, що це максимальний знак (усміхається). Я тоді сказав: "Так, я вриваюся в "Битву сезонів"!".
- Судді та учасники проекту були в курсі вашої ситуації? Хтось пропонував допомогу?
– Я особливо нікому не розповів про це. Роботи на кухні у моєму місті і так вистачає, її дуже багато. Мені надходило багато пропозицій, але я тоді хотів піти з кулінарії та максимально відійти від цього.
- На проект ви потрапили разом із Павлом Серветником, з яким ви брали участь у "МастерШеф. Професіонали". Як було разом працювати на одній кухні?
– З ним мені працювалося максимально комфортно. Після першого проекту я до нього дуже багато звертався за різними порадами, і він певною мірою був моїм «кулінарним кумиром» (усміхається). Я спочатку думав, що буду з ним змагатися, але все вийшло навпаки. Він підійшов до мене після серії, в якій я пішов, і сказав: "Блін, я був готовий тобі допомагати, чому не попросив мене тобі допомогти?!".
- До речі, Павла та Олександра Цвігуна шанувальники називають головними претендентами на перемогу. А як ви вважаєте, хто забере кубок?
- Насправді, у цій битві зібралися найкращі, і з усіма було комфортно працювати та спілкуватися. Але я за Вітю Перехреста (усміхається). Крім того, що він такий кумедний, у ньому дуже багато кулінарного потенціалу. Я жив з ним в одному номері, і ми разом сиділи, вчили, читали.
- На проекті учасники вас часто критикували за манеру поведінки, навіть жартома порівнювали з "бандитом". Як ви ставилися до цього?
- Я ставився до цього скептично. Мені досі, коли знайомлюся з людьми і кажу, що займаюся кулінарією, не вірять, кажуть: "Та ладно! Не може такого бути!" (Усміхається). Усі думають, що я або бандит, або комерсант. Тому що я сама собою така людина, грубо кажучи, яка виросла в жорстких умовах: я був в інтернаті, всі мої друзі - з вулиці, і в мене це трохи залишилося і персонально, і на кухні. Щодо проекту, то мені там ніхто особисто це не говорив, а якщо щось таке і було, то це прикольно, мене особисто бавить (посміхається).
- Прихильникам шоу також цікаво, ви й у житті так поводитеся чи це ваш "екранний образ"?
- У житті поводжуся стриманіше, а на екрані це все відбувається самовільніше. Дивлячись де порівнювати: якщо на кухні, то мої колеги часто кажуть, що я все говорю і роблю правильно і "по суті". Манера спілкування у мене така все-таки є, і я не можу її позбутися, але мені це і подобається.
- А що скажете про хейт у соцмережах? Чи часто писали негативні коментарі?
- Дуже мало хейтерів. Я, насправді, ставлюся до цього дуже позитивно, і, навпаки, дякую їм велике, що вони мені пишуть. Я потім після прочитаного посилаю думки до космосу, щоб у них все було максимально добре (посміхається). Вони мені так, а я їм у відповідь добром. Після проекту мені написало багато людей, просто в особисті повідомлення, люди, які знайшли мене. Мені було максимально приємно, і мене це дуже мотивувало.
- Ви залишили проект у третьому випуску, це дуже здивувало шанувальників шоу, оскільки раніше брали участь у "Професіоналах". На вашу думку, чому так сталося: хвилювання чи вибрали неправильну стратегію?
- Тут кілька варіантів. По-перше, я вибрав неправильну стратегію і не звертався по допомогу до балкона, коли треба було. Я взагалі горда людина і все роблю сама, допомоги прошу дуже рідко. По-друге, я думками того дня був не на кухні, а літав десь у хмарах і не був сфокусований.
- Але загалом згодні з вердиктом суддів? Як сприйняли критику?
– Для мене це була професійна критика, для руху вперед. Я не можу говорити за суддів "правильно – неправильно". Я свою страву бачив так, подав її так, вони її бачили по-іншому. Але я загалом з ними згоден. Міг постаратися краще, але не зробив.
- Не прикро було йти? На проекті більшість учасників, які залишилися, не брали участь у "Професіоналах".
- Я скажу так: ті аматори, які брали участь у минулих сезонах, сьогодні дуже сильні професіонали. Я колись теж був дитиною, а тепер дорослий чоловік (усміхається). Тому мені не було прикро програвати. Я програв одну битву, але виграв війну, скажімо так.
- У коментарях також писали, що цього сезону ви показували відносно "слабкий" результат, порівняно з "Професіоналами". Що скажете з цього приводу?
- Я останні роки займався бізнесом і відійшов від кухні. Мої навички кухаря дуже "іржавіли" (посміхається). Зараз для того, щоб щось придумати, приготувати, потрібно тиждень щонайменше це все опрацьовувати. На "МастерШеф" так не виходить, там треба ухвалювати швидкі, чіткі рішення.
– Ви сказали, що влітку хотіли піти з професії. Змінили своє рішення після участі у "Битві сезонів"?
- Так, я тепер зрозумів, що мені нема куди йти далі і не треба нічим іншим займатися (посміхається). Я тепер розумію, що хочу і що мені треба робити. Для мене проект став сильним знаком, була сильна підтримка людей після проекту. Тому потрібно відповідати і не можна підвести їх. Наразі збираюся запускати пару нових проектів, які, в основному, будуть пов'язані з кулінарією. Це буде доставка їжі, кав'ярні у місті, обслуговування бенкетів та заклади, де буде їжа на винос. До весни вже буде 3-4 проекти.
– А як ваша музична кар'єра? На "Професіоналах" ви розповідали, що мрієте відкрити заклад, у якому поєднайте "кулінарію та реп-музику".
- На даний момент я спілкуюся з багатьма зарубіжними та нашими музикантами. Так, я збираюся, але поки що потрібно вирішити, як це правильно зробити. Тут потрібний дуже серйозний підхід. Ось зараз мене одна студія звукозапису запросила, і туди їхатиму і дивитимуся й вибиратиму цікаві моменти, над якими можна буде працювати.
- Ви розповідали, що всі страви спершу критикує ваш син. Він уже допомагає вам на кухні?
- Найулюбленіші страви мого сина – лише з моїх рук (посміхається). На мене через це часто ображаються мама, бабуся та всі, хто готує. Коли він їсть, то каже, чи це смачно, що потрібно додати - якось так. Він поки що ще не розглядав себе як кухаря. Я хочу все-таки довести до ладу бізнес, і щоб він після мене ним керував. Але він завжди при мені, вчиться готувати, щось уже вміє.
- Як далі розвиватимете кар'єру? Чи підете ще на кулінарні шоу?
– Я зараз хочу присвятити час розвитку своїх кулінарних проектів. Швидше за все, наприкінці цього року чи на початку наступного, я, напевно, готовий до кулінарних шоу, бо мені цікавий рух.