22 січня на телеканалі СТБ відбудеться прем'єра кулінарного шоу "МастерШеф. Битва сезонів", в рамках якого на кухню повернуться найяскравіші учасники та переможці минулих сезонів, щоб довести, хто з них найкращий. Оцінювати їхню майстерність, як і раніше, будуть Ектор Хіменес-Браво, Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський.
Олександр знайомий глядачам завдяки шоу " МастерШеф. Професіонали-2", в якому він став фіналістом.
У 19 років він виїхав до Польщі, де працював у найкращому ресторані міста Щецина. Шеф йому довіряв, тому ближче до кінця роботи Цвігун вже був сушефом і допомагав навчати новеньких. Зараз Олександр розвиває українську гастрономію, особливу увагу приділяє своєму "основному коханню" - українській кухні.
Катерина – суперфіналістка 5 сезону "МастерШеф". Тоді, щоб взяти участь у проекті, вона поставила чоловіка Андрія перед фактом: чи йде працювати офіціанткою, чи бере участь у проекті.
Любить подорожувати, раніше була власницею туристичної фірми. Прізвище Великая - її чоловіка, Катерина іноді жартує, що вийшла заміж, щоб тільки стати "Великою".
Олександр – фіналіст 11 сезону "МастерШеф".
- Якщо ви мене запитаєте, як мені було зважитися піти на "МастерШеф. битва сезонів" - відповідь буде максимально простою - легко. Я тільки подумав, ось би ще раз прожити це, і наступного дня мені зателефонували з пропозицією. Тепер не вір у силу думки. Подивимося, куди корабель щастя мене донесе, - розповів Кривець.
Олександр навчається на режисера у Київському національному університеті культури та мистецтв. Зізнається, що любить командувати і хоче навчитися керувати персоналом, як тато.
Дмитро брав участь у 10-му сезоні "МастерШеф", дійшов до фіналу.
Наразі займається кулінарією, у нього є своя фотостудія у Львові. Готування – одна з його улюблених справ, любить радувати близьких гарячими стравами та випічкою, хоче відкрити доставку їжі.
Віктор знайомий телеглядачам завдяки 4 сезону проекту, після якого ще не раз з'являвся на кухні "МастерШеф", щоб допомогти учасникам.
Після шоу працював у столичних ресторанах, а потім захотів покращити харчування дітей і молоді та кілька сезонів був шеф-кухарем у скаутському таборі. Він вважає, що головне для кулінара - вміння дотримуватися чистоти, а також мати креатив і здатність викручуватися з будь-яких ситуацій. Своїм прикладом у кулінарії вважає Ольгу Мартиновську.
Павло – переможець "МастерШеф. Професіонали". Багатьом він також запам'ятався завдяки таланту випічки хліба. Після перемоги у проекті виїхав відточувати майстерність за кордон.
За освітою – програміст. Здобував професійні знання, читаючи кулінарні книги. Відпрацювавши в кількох херсонських ресторанах, через півтора року став шеф-кухарем.
Олександр брав участь у перших двох сезонах "МастерШеф": у першому сезоні він не пройшов, а у другому зміг дійти до фіналу.
Незважаючи на захоплення кулінарією, на вимогу батьків вибрав професію бухгалтера, проте продовжував готувати для друзів та колег. Щоб спостерігати за роботою справжніх кухарів, Олександр погодився чистити овочі та мити посуд в одному з ресторанів.
Анжела – суперфіналістка 8 сезону "МастерШеф".
За освітою технік-механік з ремонту вагонів, проте знайшла себе у подорожах та за дев'ять років відвідала 54 країни. Вегетаріанка, стверджує, що часто бачить страви уві сні - таким чином Всесвіт посилає їй рецепти.
Владислав - фіналіст "МастерШеф 8" та учасник " МастерШеф. Професіонали-2". Після проекту він почав працювати бренд-шефом та шефом у трьох ресторанах, навчався та працював над собою.
- Мене мучили сумніви вриватися на "МастерШеф" ще раз чи ні. На носі було відкриття ресторану, запуск меню ще в одному шинку, купа планів та роботи. Окрім цього я взяв передоплату в одному з проектів, коротше заміс лютий. Розставивши всі за і проти було прийнято рішення що я вриваюся, а з чим взагалі чорт не жартує. Сезон обіцяє бути дуже цікавим, персонажі максимально сильні та гуморні, впевнений, що я виправдаю ваші очікування і всі ми дивитимемося цей сезон із задоволенням, - поділився кулінар.
Андрій брав участь у 3 сезоні "МастерШефа", де отримав від учасників прізвисько "Рататуй".
Після проекту працював над собою та значно виріс у професійному плані. Захоплюється азіатською кухнею та випічкою хліба.
Дмитро відомий глядачам за "МастерШеф. Професіонали" як Шева Дімарик.
Кухар-універсал, що готує понад 10 років, обожнює готувати сину, вважає його головним критиком. В юності читав реп, досі любить це заняття та мріє у майбутньому поєднати кулінарію та реп-музику. Мріє стати найсексуальнішим шеф-кухарем у світі.
Настя – переможниця "МастерШеф. Кулінарний випускний". Після проекту навчалася на кондитера у школі Алена Дюкасса у Парижі. Учасниця " МастерШеф. Професіонали-2".
Працює шеф-кондитером, проводить майстер-класи для дітей та дорослих.
Наталія брала участь у " МастерШеф-6". Після проекту вирішила спробувати себе у моделінгу та перемогла у шоу "Модель XL".
За освітою юрист, у студентському гуртожитку почала багато готувати та експериментувати зі стравами. Захоплюється автостопом, грає на гітарі та вивчає іноземні мови. Домашній вихованець - єнот на ім'я Люцифер.
Олег також брав участь у 6 сезоні "МастерШеф", дійшов до фіналу. Називає себе "спортивним шеф-кухарем України", започаткував бренд здорової їжі "Спортивна кухня".
Бере участь у конкурсах бодібілдерів, веде власний спортивний блог та є мотиватором. Захоплюється моржуванням та пише вірші.
Фіналіст " МастерШеф. Професіонали-3". Після проекту Владу запропонували стати шеф-кухарем київського ресторану.
На роботу кухарем Цимбалюка надихнула британська шеф, кулінарні курси якої показували по телевізору. Понад 10 років працював у громадському харчуванні, пізніше – змінив професію та став м'ясником.
Вадим Бжезінський – переможець 7 сезону "МастерШеф". Відомий на прізвисько "Пава" та слово "курлик". Після проекту продовжив кар'єру кулінара, а також став розвивати телекар'єру та інстаграм-блог.
- Я сам не очікував, що братиму участь у цьому сезоні. І завжди говорив і говорю всім, що це школа, досвід, емоції, які не отримаєш ніде і ніколи! Цей проект перевернув моє життя, я знайшов себе, улюблену справу. Адже це важливо у житті – займатися тим, що любиш. Сюди завжди хочеться повернутись. І коли мене звали на зйомки як гостя у інших сезонах, я жодного разу не відмовився, адже це як друга родина. Цей досвід, знання та емоції на "МастерШеф" неповторні і незрівнянні, адже це ж цікаво. Ти певною мірою розвиваєшся і розкриваєш себе по-новому. Так, це не тільки сміх, радість, а й нескінченне хвилювання, недосипання та нерви. Але це того варте. Я буду дуже старатися! Завдяки підтримці моєї родини, друзів і вам я спробую. Ви завжди моя мотивація, ціную, – поділився кулінар.
Яна – переможниця 10 сезону "МастерШеф". Дуже любить готувати десерти, своїм прикладом вважає Лізу Глінську.
- Чи легко я погодилася на пропозицію стати учасницею "МайстерШеф. Битва сезонів"? Однозначно ні. Я дуже вагалася, чи потрібний мені цей стрес. Багато нюансів, що змушують задуматися: чергове перенесення навчання в Парижі, звільнення з роботи, зіткнення з віртуальними персонами "хейтерів", яким я в чомусь не імпоную. Але якось сказала собі "Стоп!" А чому я думаю про ці причини? А як знову пережити цей крутий досвід, познайомитися з цікавими людьми і навчитися чогось нового? Коли дізналася, що разом зі мною будуть Іриска та Дімасік – зраділа, люблю їх. Тому вирішила "вломитися", а там уже побачимо, – розповіла Яна.
Серафим – учасник шоу "МастерШеф-11". Батько - священик у православній церкві, проте він не захотів іти його стопами і вибрав кухню.
Працює з десертами та м'ясом однаково добре. У вільний час експериментує з зачісками, тату та пірсингом.
Ірина – фіналістка 10 сезону "МастерШеф". Керівник двох кав'ярень. Крім того, що дуже любить готувати, Раковчен – майстер спорту з бадмінтону, багаторазова чемпіонка України.
- Чи є життя після проекту? Після свого 10-го сезону я б сказала вам, що ні. Мені було дуже важко, ще близько місяця я плакала від свого раптового відходу, потім додалася відсутність роботи, маленька Аліса та армія хейтерів. Скажу по секрету, зйомки цього сезону я починала одразу працюючи з психологом, щоб потім мені було легше відійти та повернутися до реального життя. Але що ближче до кінця, то більше я розуміла, що психолог мені зовсім не потрібен. Ще на проекті прийшло відчуття, що я вже й сама не проти піти додому. Начебто морально втомилася і зробила все, що хотіла. І ось настає момент повернення в реальне життя - і все відмінно. Причому добре так, як було колись до карантину. Коли є справа, якою хочеться займатися, плани із сім'єю та тижні розписані наперед, - розповіла кулінар.
Руслан – суперфіналіст 9 сезону "МастерШеф".
11 років працює актором травесті-шоу. Його сценічне ім'я - Лоліта Амбер, що означає "бурштинова" і поєднується з його образом. Проте акторська діяльність не приносить бажаних гонорарів, більша частина зарплати йде на каміння, пір'я, тканину та інші атрибути для образів.