Український кухар та суддя телешоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів підисникам, як приготувати пюре із зеленого горошку. Кухар зазначив, що страву можна зберігати у холодильнику кілька днів. Згідно з рецептом в інстаграмі кухаря, кількості інгредієнтів, які він взяв, вистачить на чотири порції гарніру.
інгредієнти
instagram.com/yaroslavskyi_vova
400 г зеленого гороху;
100 г цибулі;
60 г свіжого листя шпинату;
15 г рослинної олії;
50 г вершкового масла;
Сіль та перець на свій смак.
Готуємо
У сотейнику обсмажте нарізану цибулю на середньому вогні. Періодично помішуючи, доведіть цибулю до стану, коли вона почне підрум'янюватися.
Додайте зелений горошок. Налийте води або бульйону до рівня самого горошку. Додайте сіль. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, поки горошок не стане м'яким. Можна додати пряні трави (Ярославський узяв чебрець).
Додайте листя шпинату, доведіть до кипіння і одразу зніміть з вогню. Трохи охолодіть і добре перебийте блендером у максимально шовковисту структуру (краще підійде "барний" блендер).
Добре перетріть через сито отриману масу. Іноді додаю бульйон або воду, щоб консистенція не була густою.
Розігрійте пюре, постійно помішуючи лопаткою. Додайте вершкове масло, сіль і перець за смаком.
Напередодні Володимир Ярославський порадив їсти пюре із зеленого горошку з котлетою по-київськи. Він розповів технологію приготування котлети та порадив при подачі класти її на горохове пюре.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies