21 листопада
Завантажити ще

Таня Ільїна із "МастерШеф 11": Між собою учасники називали проект "санаторій"

Таня Ільїна із
Фото: СТБ

У 8-му випуску 11-го сезону шоу "МастерШеф" покинула Тетяна Ільїна. "КП в Україні" поговорила з екс-учасницею про готування до проекту, блогерство та плани.

- Тетяно, ви працювали музичним керівником у дитячому садку, менеджером в інтернет-магазині, захоплювалися рукоділлям та кулінарією. Як ви все це встигали?

– До проекту я працювала на трьох роботах. Після роботи в садку приходила додому, обдзвонювала клієнтів і спілкувалася, продавала товари. Між усім цим "вклинювала" готування. І рукоділля іноді мені приносило дохід. Коли були замовлення, то працювала ночами, сиділа та майструвала. Була дуже завантажена, звичайно. Але я людина, яка живе в моменті, тому що, незважаючи на те, що іноді було важко, я отримувала від цього задоволення.

- Тобто ви більша творча особистість. А чому ж пішли на "МастерШеф"?

- Напевно, тому що з усього, що я роблю, мені найбільше задоволення приносить приготування. Я працюю музичним керівником, але, знаєте, коли я ще навчалася у музичній школі, говорила, що ніколи не зв'яжу своє життя з музикою. Все-таки вийшло, що її зв'язала (посміхається). Але мені сподобалася робота, мені сподобався процес підготовки до всіх свят. Однак найбільше моє кохання - це кулінарія. Я сама почала готувати вдома, у мене почало виходити і виходило смачно, тому вирішила піти на "МайстерШеф".

– У вас практично немає хейтерів. Проте у коментарях писали, що на проекті вам не вистачило знань. Що про це скажіть?

- Тут я, звісно, погоджуся. Мені не вистачає знань. Це дійсно так. Я справжнісінький аматор, який навчався за книжками з рецептами, фуд-блогерами. Тобто я мав уявлення про кухню, але знань у мене було небагато. Я не вчилася на кухаря, не проходила курси, все абсолютно сама. Все що змогла - все ввібрала, навчилася. На "МайстерШефі" багато продуктів та страв побачила вперше. І я за це вдячна проекту, тому що я почала ширше мислити в кулінарії і в мене тепер набагато більше знань. Нині мені це дуже допомагає.

"До заміжжя взагалі не готувала"

- Ви також розповідали, що захопилися кулінарією, коли вийшли заміж. Для Вас це було захопленням чи, можливо, проханням чоловіка?

- Я до заміжжя нічого такого не готувала. Ну, картоплю посмажити чи зварити, макарони, супчик – це я могла. Але, наприклад, смачно посмажити м'ясо чи відбивну не вміла. Коли я вийшла заміж і почала чоловіка годувати цією банальною та простою їжею, він просто сказав: "Тань, давай, вже щось добреньке та новеньке". Іноді він надсилав мені якісь цікаві рецепти, і я намагалася готувати. Дуже часто не виходило. У мене тоді ще не було розуміння, що в страву потрібно стільки солі, стільки цукру. Однак ініціатором, щоб я готувала, був справді чоловік. Я раніше готувала, бо треба було їсти. У мене не було особливої любові до того, що я готую їжу. Приготувала – поїли, все. Наразі ініціатива швидше йде з двох сторін.

- А загалом, як чоловік поставився до Вашої участі у проекті?

- Мені здається саме питання трохи неправильне, тому що чоловік мене і відправив на проект (сміється). Коли мені написали про участь у кастингу, я ще мав сумніви і я обмірковувала, що робити. Я тоді казала собі, що треба краще підготуватись, піти наступного року. Але чоловік сказав: «Тане, ти що? Тобі запропонували спробувати, і ти ще сумніваєшся? Як ти взагалі таке можеш думати? Звичайно погоджуйся і вперед». Коли мені зателефонували і повідомили, що я пройшла за сотню, разом бігали по квартирі і раділи. Він дуже мною пишається.

"Пішла з садка і кардинально змінила життя"

– Зараз у вашому житті щось змінилося? Ви, як і раніше, поєднуєте три роботи?

– Після проекту я кардинально змінила своє життя. Недарма у рекламі "МастерШеф" говорилося, що проект змінює професію. Тоді, якщо чесно, я про це не думала. Так, мені хотілося змінити роботу, спробувати сили у кулінарії. Але я якось не наважувалася. І ось, коли я приїхала зі зйомок проекту, була схожа кілька днів на роботу, і зрозуміла, що треба рухатися далі. Мені на допомогу прийшов чоловік. Ми з ним обговорили, він підтримав мене, я пішла до дитячого садка, щоб написати заяву. Будь що буде, як кажуть. Буде робота – добре, не буде – шукатимемо. Але, коли звільнилася, я знову пішла на співбесіду до іншого дитячого садка. Не знаю чому. Крім того, тоді випала можливість піти на співбесіду і до кафе. Я пішла в першу кав'ярню на стажування, але працювати мені не судилося. Однак за кілька днів зателефонували з іншої кав'ярні, і я поїхала туди стажуватися. Моє стажування швидко переросло у постійну роботу. Тож тепер я кухар у кафе нашого міста.

- Ви, мабуть, місцева знаменитість. Вас впізнають на вулиці?

- Так як у нас місто невелике, близько 20-25 тисяч жителів, можна сказати, що всі одне одного знають. Після початку "МайстерШеф" мені почали писати наші люди, як вони мною пишаються, як усі за мене радіють. Мені посміхаються на вулиці, щось шепочуть між собою, бачачи мене. Це дуже класно, дуже приємно, що люди впізнають та пишаються. Мені не одна людина казала, що дуже здорово, що я з такого маленького міста змогла потрапити на "МайстерШеф" у телевізор. І що з телевізора лунала назва міста Красилова. І навіть коли я покинула проект, мені багато хто писав, що раді за мене і що їм шкода, що я залишаю проект.

"Планую розвивати кулінарний блог"

– Ви нещодавно почали вести кулінарний блог. Чи плануєте розвиватися в цьому напрямку?

- Кулінарний блог я почала вести близько року тому. Але здебільшого було так: десь щось прочитала, побачила в Інтернеті, приготувала та виставила. Люди зберігали ці рецепти, щось питали. А після проекту я почала вивчати страву "зсередини". Наприклад, та сама котлета по-київськи. Перед тим, як я її виставила, я переглянула багато відео, прочитала про її історію. Не так як раніше подивилася, що є такий суп, тому взяла і приготувала. Я тепер більше цікавлюся історією страви, як її готували раніше та як зараз. І все це розповідаю своїм передплатникам. Складно одночасно вести блог і працювати, бо тільки пішла на роботу і ще "впроваджуюсь". Іноді не дуже часто публікую рецепти, але поділяюся цікавим та смачним. Планую це робити й надалі.

- А після проекту побільшало передплатників?

- Так, звичайно, кількість передплатників збільшилась, але не на багато. У мене було десь до 1000 передплатників, а після проекту вже понад 2 тисячі. Усі, хто підписується, пише дуже добрі слова, і це приємно. Лайки є, коментарі, збереження моїх рецептів та віддача. Ще мені приємно, коли запитують рекомендації.

- Чи вдається заробляти на блозі? Чи часто замовляють рекламу?

- Так як у мене передплатників ще не так багато, доки заробляти на блозі не виходить, на жаль. Не хотілося б. Розвиватимуся і йтиму до того, щоб було більше передплатників. Лише тоді можливий заробіток.

"Увійшла до куражу і вилетіла"

- Чи не плануєте далі підкорювати телеекрани?

- Ну, звісно, якщо будуть пропозиції, то хотілося б. Тому що мені дуже сподобався процес зйомки, як все це організовують, проводять, як це роблять. Я завдяки "МайстерШефу" побачила "океан роботи", який ховається у 3-х годинному шоу. Ми бачимо лише кілька годин проекту в ефірі, а за цим стоїть стільки праці, що капець. Але мені здається, що кожен учасник отримав багато задоволення від цього процесу, незважаючи на те, що він довгий. Я від зйомок "МастерШеф" отримала неймовірну насолоду. І, знаєте, як кажуть увійшла до куражу, і вилетіла. Але якщо кликатимуть на цікаві проекти, то я із задоволенням спробую себе в чомусь іншому.

- А на "МайстерШеф" знову підете?

– Проект був особливим періодом життя. Як ми говорили між собою "санаторієм". Ми всі з'їхалися та кайфували. Ти і розвиваєшся, і оздоровлюєшся. Я прокайфувала весь час, який був на проекті. По-перше, де і як ми жили, як їздили на зйомки, як проходили зйомки. В цілому, це дуже круто, і, звичайно ж, мені хочеться ще раз пройти це все і дійти далі, ніж цього сезону. Але знову піду на "МастерШеф" тільки коли наберуся ще більше знань і краще підготуюся