Новий рік та Різдво - найкрасивіші свята року. Цей час ми зазвичай проводимо зі своїми близькими, друзями – часто з тими, кого давно не бачили. На жаль, чарівність цих особливих моментів може бути втрачена миттю. Досить зробити одну з п'яти найчастіших новорічних помилок.
Прагнення, аби святковий стіл ломився від їжі ймовірно походить від традиції зустрічати Різдво 12-ма стравами. І часто буває так, що господиня, зваливши на себе підготовку святкового столу, на початок застілля вже падає від утоми.
Заощадити дорогоцінний час можна, купивши деякі страви або розподіливши їхнє приготування між гостями. Це можна зробити безпосередньо перед святом і такі спільні приготування можуть стати новою традицією.
Ще хороша порада - скоротити кількість страв на святковому столі. Пригадайте, скільки їх залишається на ранок кожного року! Краще визначте головну страву вечора та доповніть її свіжими салатами та легкими закусками. Нею може стати вишуканий “Півень у вині”. Звісно, зараз знайти півня проблематично, але відомий шеф-кухар Андрій Дромов нещодавно розповів, як приготувати цю французьку страву з молодої курочки. Відео-рецептом він поділився в проєкті “Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим”.
Комфортний мікроклімат в житлових приміщеннях це коли відносна вологість складає 45— 50%, а температура - 22—25 ⁰С. Але як часто ми намагаємося до приходу гостей зробити тепліше, аби всі почувалися комфортно. І таким чином тільки псуємо мікроклімат. Адже з приходом гостей рух активізується, що підвищує загальну температуру приміщення і невдовзі стає жарко і душно, повітря пересушується. Це призводить до того, що гості почуваються некомфортно, на відміну від вірусів, які так люблять сухе повітря.
В сухому повітрі слизова оболонка носа втрачає свою здатність опиратися вірусам. Війкам дихального епітелію в таких умовах попросту важче належним чином утримувати пил, алергени і бактерії.
І в цьому плані гігієна носа - важливий запобіжний захід. Було помічено, що у народів, які звикли до щоденної гігієни носа, рідше трапляються ГРВІ та простудні захворювання.
Для щоденної гігієни носа комфортно використовувати 100-процентну морську воду Хьюмер в зручному економічному балоні. В складі цього препарату — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.
Отже, аби створити комфортний мікроклімат, перед приходом гостей зменшіть температуру, увімкніть зволожувач та провітріть приміщення.
Перше, що відчувають гості, входячи до вашого дому, це запах. Він одразу створює настрій. І добре, коли це не запахи котлет чи відбивних, а аромати хвої, цитрусових.
Тільки не розбризкуйте синтетичний ароматизатор, краще зробіть помандер!
Помандери людство знає з давніх-давен, але своєю популярністю вони зобов'язані французьким домогосподаркам, які на початку ХХ століття стали використовувати їх як ароматичну віддушку для шаф з білизною.
Зробити помандер просто – достатньо взяти тонкошкірий апельсин і утикати його плодами гвоздики.
Цим часто грішать жінки - вибирають для виняткової вечері щось занадто відверте, складне, екстравагантне аби привернути увагу. Але вау-эффект часто стає пасткою, адже спричиняє дискомфорт. Якщо вразити оточуючих все ж хочеться, добре мати вбрання на зміну, в якому вільно можна буде потанцювати, активно рухатися, а може й вибігти грати на вулицю в сніжки чи милуватися салютом.
Дорослі теж їх обожнюють! Варто підготувати всім гостям невеликі презенти, що висловлять наші почуття. Окрім вмісту важливий також спосіб упаковки подарунка, тому варто створити персоналізовані упаковки.
Все, що нам потрібно зробити, це додати кілька елементів, написати спеціальну присвяту. Завдяки цьому ваші подарунки залишаться в пам’яті одержувачів надовго.