Джерело -
Склад кишкової мікрофлори є досить індивідуальним, проте є загальні закономірності, які стосуються її складу та кількості бактерій. Так, основними представниками нормальної мікрофлори кишківника людини є анаеробна флора – біфідобактерії та бактероїди(до 95%), та аеробна флора - лактобактерії, Esсheriсhia coli, ентерокок (5%).
Кількісний та якісний склад мікрофлори кишківника може змінюватись.
Мікрофлора кишківника здатна за сприятливих умов підтримувати свій кількісний та якісний склад, забезпечуючи належне функціонування всього організму. Відомо, що бактерії кишківника беруть активну участь в процесах травлення та засвоєння поживних речовин, синтезі ряду вітамінів (зокрема, вітаміну К), ферментів, а також є важливою ланкою у формуванні імунного захисту організму.
Сприятливі умови – це відсутність хронічних та гострих захворювань, стресу, достатньо часу для відпочинку, фізична активність та раціональне харчування із необхідною кількістю всіх поживних речовин, вітамінів та мікроелементів, а також клітковини, яка є пребіотиком, а отже харчовим субстратом для бактерій.
Виглядає практично недосяжно? Насправді ні, якщо зробити свій спосіб життя таким, що підтримуватиме, а не руйнуватиме ваш організм.
Перед застосуванням необхідно проконсультуватись з лікарем або ознайомитись з інструкцією. Реєстраційний номер UA/6295/01/01 від 12.06.2017 (наказ 651(2))
Наказ МОЗ України від 12 червня 2017 р №651 - Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів (медичних імунобіологічних препаратів) та внесення змін до реєстраційних матеріалів-